Onur Genç (BBVA): "No descartem una fusió o una adquisició"

El conseller delegat del banc es mostra molt positiu amb les previsions

Per

Bolsamania | 29 abr, 2022

El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, s'ha mostrat molt confiat a mantenir el ritme de creixement registrat al primer trimestre durant el conjunt de l'any. "Veiem una dinàmica molt positiva a tots els mercats malgrat l'elevada incertesa geopolítica", ha comentat durant la presentació de resultats.

Tot i això, ha apostat per la cautela a l'hora d'alliberar provisions en mercats com Espanya, a l'espera de com evoluciona l'activitat econòmica al segon trimestre. "Estem augmentant la quota de mercat en crèdits comercials amb una pujada del 13,9%, que em sembla una xifra impressionant", ha afegit.

Sobre els crèdits ICO, ha explicat que “encara hi ha uns 4.000 o 5.000 milions en períodes de gràcia, però veiem una dinàmica positiva i no percebem grans riscos a aquesta cartera”. A més, ha recordat que "el Govern ha donat més flexibilitat a aquestes carteres amb un nou període de carència de 6 mesos, però molt pocs han demanat lʻextensió del període de carència".

Sobre l'ús del capital disponible del qual disposa el banc, Genç no ha descartat una operació corporativa. "Pot ser una fusió o una adquisició, però sempre sobre el principi de la creació de valor. Estudiem l'opció més rendible i l'apliquem. També podem continuar recomprant accions".

"Esperem una generació orgànica de capital d'entre 1.000 i 1.500 milions d'euros anuals, xifra que ens permetrà continuar finançant el nostre creixement de manera orgànica", ha afegit el directiu.

Sobre les previsions a Mèxic, Genç ha anticipat que “preveiem un creixement de doble dígit, perquè les dinàmiques són molt positives, amb un creixement del 70% en targetes, per exemple. Ens esperen moltes bones notícies”.

Així, ha valorat que "la franquícia que tenim a Mèxic és estupenda i m'impressiona la qualitat i el talent de la nostra plantilla" i ha recordat que "la bancarització és molt baixa, del 29%, cosa que ens permetrà continuar creixent".

En relació a la venda de Banamex al mercat asteca per part de Citi, ha comentat que "des del nostre punt de vista, és una oportunitat" perquè "ajudarà a reduir el nombre de competidors".

Pel que fa a Turquia, "les previsions són molt positives fins i tot aplicant comptabilitat d'hiperinflació, cosa que pot passar al segon trimestre. Si apliquem aquesta comptabilitat, pot tenir un impacte positiu en el valor tangible, encara que es pugui veure una xifra una mica més baixa en el compte de resultats. En tot cas, la seva aportació continuarà sent molt robusta”.

Sobre l'expansió a altres mercats, ha remarcat que "al Brasil som inversors en Atom Bank i a Itàlia estem desplegant els nostres propis sistemes. Veiem senyals molt positius i seguim avançant a una bona velocitat. Apostem per l'expansió de la banca digital per créixer a nous mercats a llarg termini”.

Finalment, ha assenyalat que "els mercats que més noten les conseqüències de la guerra a Ucraïna són Espanya i Turquia, perquè a Mèxic i altres països d'Amèrica amb prou feines s'està notant en l'activitat".

Últimas noticias