OHL ultima la venda del projecte hoteler i residencial a Londres al grup Hinduja

Negocia obtenir finançament 'hipotecant' la seva participació del 50% a Canalejas

Per

Europa Press | 27 feb, 2020

Actualitzat : 16:02

OHL ultima un acord per a vendre la participació del 49% que té a l''Old War Office' de Londres, el projecte de construcció d'un hotel i habitatges de luxe a l'edifici històric del centre de la capital britànica que en el seu moment va albergar el Ministeri de Guerra del país.

La constructora participada pel grup Villar Mir ha arribat a un "acord preliminar" de venda amb el grup indi Hinduja, el seu soci en aquest projecte, que d'aquesta manera es farà amb el 100% d'aquest.

La transacció, pendent del compliment de determinades condicions, es formalitzarà "tan aviat com sigui possible", segons va anunciar el conseller delegat d'OHL, José Antonio Fernández Gallar.

OHL no va apuntar l'import que obtindrà amb el seu 49% de l''Old War Office', si bé acaba de realitzar un ajust de 47,6 milions d'euros en la seva valoració d'aquest per cobrir l'eventual efecte del 'Brexit'.

Precisament, surt d'aquest projecte coincidint amb la sortida de Regne Unit de la UE, una desinversió que emmarca dins la seva estratègia de "rotació d'actius" per a acomplir el pla de sanejament de l'empresa.

El primer executiu d'OHL, malgrat considerar que es tracta d'un "excel·lent projecte", també va atribuir-ne la venda a l'escassa maduresa que presenta, a l'exigència de recursos, i al fet que OHL no estigui al càrrec de la construcció, i finalment, a que el Regne Unit no és un mercat estratègic.

El projecte 'Old War Office' es desenvolupa sobre l'edifici que OHL va comprar a la fi de 2014 en consorci amb Hinduja, un immoble vuitcentista que albergarà un hotel de luxe i uns cinquanta habitatges també d''alt standing'.

Es tracta d'un projecte similar al 'Projecte Canalejas' que desenvolupa al centre de Madrid, en aliança al 50% amb l'empresari israelià Mark Scheinberg, fundador de la signatura de pòquer online 'Poker Stars'.

En aquest cas, atès que el complex està a punt d'entrar en servei, OHL aposta per esperar per vendre'l, amb la finalitat de recollir el valor que considera que generarà l'actiu una vegada inaugurat.

Mentrestant, OHL ha obert negociacions amb bancs i fons per obtenir finançament posant com a garantia la participació del 50% que té en aquest projecte, un percentatge que té valorat als llibres en uns 200 milions d'euros.

Segons va avançar l'empresa, l'hotel del complex Canalejas, el primer del grup Four Seasons del país, que ja admet reserves, obrirà les seves portes al maig i, uns mesos després ho faran la galeria comercial i els habitatges. Aquests actius s'han construït en set edificis històrics que conformen tota una illa del centre de Madrid, al costat de la Porta del Sol, que Villar Mir va comprar al Santander al desembre de 2012.

Últimas noticias