Nyesa proposarà a la Junta un contrasplit i la incorporació d'empreses "estratègiques"

"No volem perdre el punt de 'rampoina'"

Per

Bolsamania | 28 abr, 2022

Nyesa ha anunciat aquest dijous la seva intenció de proposar a la propera Junta General d'Accionistes (que se celebrarà, previsiblement, el 29 o 30 de juny) un contrasplit (agrupació d'accions) que podria ser en la proporció de 10 accions per 1, segons ha explicat Liberto Campillo, director d'Expansió i Desenvolupament, en una trobada amb els mitjans.

Campillo ha precisat que encara no s'ha decidit quina serà la proporció exacta de l'esmentat contrasplit, tot i que ha manifestat que no volen que la societat deixi de ser una penny stock (acció que cotitza a un valor estret). "No volem perdre el punt de 'rampoina'", ha declarat. "(Nyesa) és una acció molt estimada pels inversors, que té molt volum, molt moviment diari, i no volem perdre'l", ha afegit.

El 'constrasplit' serà la primera peça d'un puzzle que s'ha explicat avui i que inclou la reducció del nominal i la incorporació d'empreses estratègiques a la companyia. Segons ha anunciat el director d'Expansió i Desenvolupament, Nyesa té intenció d'incorporar a l'entramat del grup, si s'obté l'aprovació dels accionistes, una empresa d'esdeveniments, una productora d'oli, una cartera de sòls urbans, diversos hotels (està ultimant un acord de gestió amb "un dels grups hotelers líders"), dos grups esportius i una piscifactoria.

Atès que Nyesa es troba encara en concurs de creditors (cosa que li impedeix l'accés a finançament bancari i la possibilitat de fer ampliacions de capital), la forma d'adquisició d'aquestes companyies serà mitjançant una subscripció de capital no dinerària d'aquestes empreses a canvi d'accions de Nyesa. "Serà com un bescanvi", ha comentat Liberto Campillo.

El valor del conjunt d'aquestes companyies pujarà entre 50 i 75 milions, ha afegit el responsable d'Expansió i Desenvolupament de Nyesa, que espera que "almenys quatre societats s'hi incorporin entre juliol i setembre".

NO COMPTEN AMB RÚSSIA I VOLEN SORTIR DE COSTA RICA

Els directius de Nyesa s'han referit també al seu negoci internacional, a Rússia i Costa Rica, ironitzant sobre tots els problemes que ha afrontat la companyia, que han tingut el punt culminant a la guerra d'Ucraïna i l'impacte que aquesta ha suposat per als seus inversions russes.

Campillo ha detallat que els actius allà estan valorats ara en 8 milions d'euros i que el pes que té Rússia a la societat ja no és el que era després de totes les adquisicions que han anat fent. Així mateix, ha manifestat que ja no tenen en compte Rússia en cap dels seus càlculs. "Fem tots els nostres càlculs comptant Rússia com a zero", ha assenyalat, i ha reconegut que no esperen cap ingrés d'aquest país.

Sobre les seves inversions a Costa Rica, on Nyesa té tres actius, ha comentat que hi volen desinvertir, afirmat que la seva intenció és centrar-se en el mercat nacional i fer només compres a Espanya.

Últimas noticias