Nvidia cau després de presentar el nou xip d'IA: "Les novetats no van suposar grans sorpreses"

"El seu èxit fa que el llistó estigui sempre posat al nivell més alt"

Per

Bolsamania | 19 mar, 2024

Totes les mirades estaven posades sobre Nvidia i la seva tan esperada Conferència de Desenvolupadors. Les expectatives al voltant de la companyia eren tan altes que l'anunci del nou xip B200, 30 vegades més ràpid que el seu predecessor en algunes de les funcions, no ha aconseguit sorprendre un mercat que esperava molt més de la tecnològica. "Nvidia va fer el que s'esperava, però res més", indica Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell. Els seus títols cauen un 2% a Wall Street.

L'empresa de Santa Clara s'ha convertit en la líder indiscutible de la intel·ligència artificial (IA) i en un dels impulsors del mercat durant el 2023 i des del començament d'any. La seva tendència alcista l'ha portat a pujar un 79% des del començament del 2024 a la borsa i rebota un 244% al mercat durant els últims dotze mesos.

"Les accions s'han recuperat amb força des de principis de 2023, incloent-hi un avanç de més del 80% només aquest any. Es tracta essencialment que els inversors valorin la perfecció de l'empresa i, per tant, si només compleix les expectatives en lloc de superar-les amb esdeveniments com el del seu esdeveniment GTC, als títols els podria resultar més difícil continuar pujant", afegeix Mould.

"L'arribada d'un xip nou i més potent ja estava descomptada. Però si els alcistes d'Nvidia no aprofiten l'oportunitat per fer pujar el preu, potser és perquè el repunt està arribant al seu esgotament a la marca dels 1.000 dòlars per acció", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En aquest sentit, els estrategs destaquen que aquest és un problema que la majoria de les superestrelles del mercat de valors experimenten pel camí. "El seu èxit fa que el llistó estigui sempre posat al nivell més alt i, de vegades, és impossible superar-lo", indiquen a AJ Bell.

Nvidia és la principal cara visible de la IA, encara que la competència s'està intensificant al sector, cosa que col·loca la companyia sota pressió per innovar constantment i estar un pas per davant del joc.

Durant la jornada inaugural de la seva conferència anual, també va donar a conèixer un nou conjunt d'eines de programari que podrien facilitar que una empresa incorpori la IA a la feina.

"Nvidia necessita vendre els nous xips i eines de programari a granel i aconseguir que els clients demostrin que marquen la diferència. Pel que fa a ell, l'enrenou és real. No obstant això, és molt difícil mantenir nivells tan alts de creixement trimestre rere trimestre", subratlla Mould.

"En tot cas, la companyia espera seguir mantenint el seu lideratge al mercat gràcies, entre altres aspectes, als acords signats amb alguns dels principals jugadors del sector com Amazon, Alphabet, Microsoft i Oracle", subratllen a Bankinter.

Per això, Wells Fargo n'ha elevat el preu objectiu fins als 970 dòlars per acció des dels 840 dòlars previs i reitera la seva recomanació de sobreponderar el valor.

Últimas noticias