Novartis arriba a un acord per comprar Avexis per 8.700 milions de dòlars

Pagarà 218 dòlars per acció en un acord en efectiu

Per

Bolsamania | 09 abr, 2018

La multinacional farmacèutica Novartis (+0,5%) ha anunciat aquest dilluns que planeja comprar Avexis per 218 dòlars per acció en un acord en efectiu que ascendeix a un total de 8.700 milions de dòlars. Amb aquesta operació la companyia ha dit que afegeix una teràpia esperançadora per l'atròfia muscular espinal (SMA) que s'espera que reculli milers de milions en vendes anuals.

El president executiu de Novartis, Vas Narasimhan, que va assumir el càrrec l'1 de febrer, compta amb efectiu per fer aquesta operació. Novartis acaba d'acceptar vendre la participació de la seva companyia en una aliança d'empreses d'atenció mèdica per a consumidors per 13.000 milions a GlaxoSmithKline.

L'acord anunciat aquest dilluns representa una prima de el 72% sobre el preu mitjà d’Avexis durant els últims 30 dies, segons va dir Avexis en un comunicat recollit per Reuters.

Narasimhan compta amb el principal medicament per l'atròfia muscular espinal d’Avexis, AVXS-101, així com amb la seva experiència en teràpia gènica i capacitats de fabricació per impulsar el negoci de neurociència de Novartis, una de les principals àrees en què està enfocada la companyia suïssa.

"Creiem que el medicament tindria un potencial de vendes màxim de diversos milers de milions de dòlars", va dir Narasimhan, en una conferència telefònica amb periodistes. "Hem estat sondejant i buscant candidats d'adquisició integrals".

Novartis va dir que l'adquisició farà malbé lleugerament els ingressos operatius bàsics el 2018 i 2019, a causa dels costos d'investigació i desenvolupament, abans que "contribueixi fortament" als guanys el 2020 a mesura que les vendes s'accelerin.

Últimas noticias