Norwegian redueix a 975 els treballadors afectats per l'ERO a Espanya

Una xifra inferior als 1.191 treballadors plantejats en un primer moment

Per

Europa Press | 14 jun, 2021

Norwegian ha pactat amb els sindicats reduir fins a 975 els treballadors afectats per l'ERO de l'aerolínia a Espanya. La noruega redueix així la xifra inicialment plantejada, que planejava l'acomiadament de 1.191 treballadors.

Concretament, aquest acord redueix en 200 tripulants de cabina i 16 pilots els treballadors que inicialment havien de ser inclosos en aquest ERO.

Per als 975 treballadors que finalment seran inclosos a l'ERO de Norwegian, l'acord recull la indemnització per acomiadament de 30 dies per any treballat i una borsa d'ocupació que serà regulada per antiguitat. L'adscripció a l'ERO serà inicialment voluntària, com a primer criteri, i forçós fins a cobrir l'expedient.

D'altra banda, 234 treballadors seguiran prestant servei en les bases de Norwegian a Màlaga i Alacant, per la qual cosa no estaran afectats per l'ERO.

En aquestes bases, es negociarà un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció (ETOP) de l'1 juliol 2021 fins al 31 de març de 2022, fins que l'activitat de les bases, a l'actualitat de dos avions, passi a un total de sis.

S'abonarà una compensació per trasllat de centre de treball i un complement a la prestació per desocupació durant els períodes d'ERTO. A més, es limitarà l'ús de tripulacions estrangeres a Espanya mentre hi hagi treballadors en ERTO.

Últimas noticias