Norwegian anuncia l'acomiadament de 1.191 treballadors a les seves bases d'Espanya

Aquesta xifra suposaria la marxa del 85% de la seva tripulació al nostre país

Per

Europa Press | 03 mai, 2021

Norwegian Air Shuttle ha anunciat aquest dilluns la seva intenció d'acomiadar 1.191 treballadors de les seves bases a Espanya, és a dir, el 85% de la seva tripulació al nostre país.

Amb aquest acomiadament col·lectiu, l'aerolínia no només deixaria d'operar en llarg radi des de Barcelona, ​​sinó que, a més, escometria "una brutal retallada" sobre les seves operacions de curt radi.

Pel que fa a aquesta última operativa, Norwegian ha anunciat la seva intenció de deixar inoperatives i sense tripulacions tres de les cinc bases de curt radi que quedaven a Espanya, en concret Barcelona, ​​Gran Canària i Tenerife Sud.

Norwegian mantindria els seus dos bases operacionals de Màlaga i Alacant, encara que amb un sol avió en cadascuna d'elles durant aquest any.

Dins d'aquest context, Norwegian continua el seu creixement a Dinamarca i Finlàndia, països on ha iniciat processos de contractació de pilots i amb els quals pretén realitzar els vols i, per tant, la producció espanyola.

USO i el sindicat de pilots Sepla han assenyalat que "afrontaran units" les negociacions per mantenir el màxim nombre de llocs de treball de les tripulacions basades a Espanya així com els seus drets laborals. La companyia ha reiterat el seu compromís de mantenir una presència permanent a Espanya, "en un moment en què la companyia s'ha retirat de tots els seus mercats, excepte els escandinaus". Per tant, aquesta només mantindrà una presència permanent a Escandinàvia i Espanya.

Últimas noticias