Naturgy posa en marxa la seva primera planta fotovoltaica en Fuerteventura

Generarà l'energia equivalent al consum anual de 6.600 habitatges

Per

Bolsamania | 07 mar, 2024

Naturgy ha posat en marxa la seva primera planta fotovoltaica en Fuerteventura, a la localitat de Puerto del Rosario, i la segona a Canàries, amb una potència d'11,5 MW. La nova instal·lació produirà 21,65 GWh/any, equivalent al consum anual de 6.600 habitatges, contribuint a reduir les emissions anuals de CO2 en més de 15.600 tones i accelerant la transició energètica a l'arxipèlag canari.

El desenvolupament del projecte, que ha suposat una inversió de 9,7 milions d'euros i la generació de més de 80 llocs de treball entre directes i indirectes durant les fases de construcció, operació i manteniment, permet a la companyia superar els 110 MW renovables en operació a l'arxipèlag, als quals s'afegiran 35 MW més actualment en construcció.

Puerto del Rosario és el tercer projecte que la companyia implanta a l'illa de Fuerteventura, i el primer fotovoltaic, després que el 2018 es posés en marxa el parc eòlic Fuerteventura Renovable II i el juny del 2021 el parc eòlic Puerto del Rosario.

A més, es tracta del segon parc fotovoltaic de Naturgy a Canàries després de la posada en marxa, l'octubre del 2023, de Salinetas, ubicada al municipi de Telde (Gran Canària), amb 4,2 MW de potència instal·lada i una producció anual de 7,2 GWh. Al costat d'aquests dos parcs fotovoltaics, la companyia manté a l'arxipèlag 12 parcs eòlics, amb una potència total instal·lada de 94,8 MW.

Últimas noticias