Minor es converteix en el primer accionista d’NH: controla el 94,1% del seu capital

El 47,76% del capital social de l'hotelera ha acceptat l'oferta

Per

Bolsamania | 26 oct, 2018

Actualitzat : 15:10

Minor ha pogut convèncer els accionistes d'NH Hotels i ha culminat amb èxit l'OPA llançada sobre l'hotelera. El 88,85% de les accions a les quals es dirigia l'oferta l'han acceptat, percentatge que suposa el 47,76% del capital social de l'entitat, segons ha notificat aquest divendres la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Minor controlava ja més del 46% del capital d'NH, de manera que ara ja en compta amb el 94,1%.

La conclusió de l'OPA suposa una inversió total de 2.327 milions d'euros. L'oferta llançada per Minor, a través d'MHG Continental Holding, valora NH en uns 2.500 milions d'euros a raó de 6,3 euros per títol descomptat el dividend (0,10 euros) abonat per la cadena.

Minor controlava ja més del 46% del capital d'NH i amb la venda d'Hesperia de la participació del 8,29% en NH, tenia fàcil aconseguir el seu objectiu de presa de control (51% -55%). La tailandesa ja va dir que es plantejava transmetre accions d’NH a un o més inversors financers, si superava aquest llindar.

Segons ha informat Minor en una nota de premsa, l'adquisició del 94,1% del Grup NH Hotels donarà lloc a la creació d'una plataforma global amb 549 hotels a Àsia, Austràlia, Orient Mitjà, Àfrica, Europa, Amèrica Llatina i Estats Units. Amb l'oferta pública d'adquisició completada, MINT es centrarà, des del primer moment, en treballar estretament amb el Grup NH Hotels per dur a terme les tasques relacionades amb la integració de les dues plataformes i alliberar tot el valor afegit i els beneficis derivats de la complementarietat entre tots dos negocis.

L'objectiu és maximitzar el valor per als accionistes de les dues companyies sobre la base d'una gran disciplina financera i un fort govern corporatiu. A més, durant els propers trimestres i amb el benefici de la consolidació comptable dels sòlids resultats del Grup NH Hotels, MINT durà a terme una gestió activa del seu propi balanç.

"Estem encantats amb el resultat de la nostra oferta" explica William I. Heinecke, fundador i president de MINT. "L'adquisició del Grup NH Hotels ha transformat MINT en una companyia veritablement global, amb una forta determinació per superar les expectatives dels nostres clients. La plataforma combinada MINT-NH Hotels permetrà oferir una àmplia gamma de productes a través de la nostra cartera de marques amb una cobertura geogràfica global. Això, juntament amb les oportunitats que sorgiran de la combinació de les fortaleses competitives tant de MINT com del Grup NH Hotels, fa que avui sigui un dia emocionant per a les nostres empreses, accionistes i clients."

Segons Dilip Rajakarier, conseller delegat de Minor Hotels: "L'adquisició del Grup NH Hotels és un veritable punt d'inflexió tant per a MINT com per al Grup NH Hotels. Tenim una completa confiança en els pilars del negoci del Grup NH Hotels i anticipem uns bons resultats per 2018 i d'aquí en endavant, com ja va anunciar, a principis d'aquest any, l'equip directiu".

"El Grup NH Hotels té una sòlida i provada trajectòria en la consecució d'un creixement constant i sòlid de l'EBITDA, recolzat per una cartera d'actius hotelers de gran valor i per unes sòlides relacions tant amb propietaris, com amb clients a tot Europa i Llatinoamèrica", afegeix el conseller delegat.

A més, ha assegurat que "personalment, estic encantat de donar la benvinguda a un equip gestor del talent del del Grup NH Hotels i de treballar en estreta col·laboració amb ells. Junts, confio que tindrem èxit en unir les nostres dues grans companyies per crear un negoci encara més atractiu per a tots". Les accions cauen un 11,6% al Mercat Continu fins als 5,5 euros.

Últimas noticias