Microsoft segueix apostant per les renovables i tanca el seu segon acord d'energia neta a Àsia

La geganta tecnològica aspira a cobrir el 80% de les seves necessitats energètiques de forma sostenible a la seva nova oficina

Per

Bolsamania | 06 mar, 2018

Microsoft segueix apostant per les energies renovables a Àsia. Així ho demostra signant un nou acord, en aquesta ocasió amb Atria Power i per adquirir tres megawatts (MW) d'electricitat, produïda per l'energia solar a l'Índia.

L'energia obtinguda arran d'aquesta nova adquisició de Microsoft al mercat energètic asiàtic es destinarà per abastir la seva nova oficina a Bangalore, Índia. De fet, la geganta tecnològica aspira a cobrir el 80% de les necessitats d'electricitat en aquest nou edifici recolzant-se en l'ús sostenible de les renovables.

La geganta tecnològica aspira a cobrir el 80% de les seves necessitats energètiques amb recursos renovables a les seves noves oficines

Aquest acord representa el primer de Microsoft a l'Índia, al qual Rob Bernard (director d'estratègia ambiental de la companyia) s'ha referit com una cosa beneficiosa per al país i l'empresa que representa: "En comprar energia solar local per satisfer algunes de les nostres necessitats energètiques, no només estem complint els nostres objectius, també estem recolzant el creixement de les indústries locals d'energia neta".

A més, Bernard ha apuntat que: "Aquest creixement condueix a una major capacitat d'electricitat neta, cosa que ajudarà a l'Índia a complir els seus objectius de l'Acord de París, reduint les emissions de carboni i proporcionant electricitat 'neta' de la seva creixent població".

D'aquesta manera, Microsoft suma una altra adquisició d'energia renovable a la seva cartera al mercat asiàtic. I és que la setmana anterior, la tecnològica dirigida per Satya Nadella va anunciar la compra de 60 megawatts en fer-se amb tota l'energia renovable generada per un projecte d'energia solar que es durà a terme a Singapur.

Els de Nadella aposten així per les energies renovables, en una època durant la qual les grans companyies assumeixen cada vegada més grans compromisos relacionats amb aquest tipus de recursos orientats a preservar el medi ambient. Per exemple, la setmana passada Visa es va comprometre a fer servir electricitat 100% renovable en totes les seves operacions globals per a finals de 2019. A més, l'alemanya T-Mobile va assegurar al gener que per 2021 el 100% de la seva electricitat seria renovable.

Últimas noticias