Merlin es dispara pels rumors d'OPA: Brookfield tanteja els accionistes

El grup inversor canadenc estaria valorant entrar en el capital de la socimi espanyola

Per

Bolsamania | 04 ago, 2020

Les accions de Merlin Properties es disparen aquest dimarts, amb pujades que ronden el 13%, davant els rumors d'una OPA. El fons canadenc Brookfield està tantejant els accionistes de la socimi espanyola per veure si estarien disposats a vendre les seves participacions.

Aprofitant les caigudes en bossa, segons informa Expansión, Brookfield estaria estudiant la seva entrada en el capital de Merlin Properties i es plantejaria una OPA sobre la companyia, que actualment capitalitza uns 3.300 milions d'euros. Entre els principals accionistes de la socimi hi ha el Santander, amb un 22%, Manuel Lao Hernández, amb 6%, o Black Rock, amb gairebé un 4% del capital.

Les mostres d'interès del fons en Merlin Properties ja s'havien produït abans de la pandèmia, per la qual cosa els analistes de Renta4 diuen mantenir "la cautela respecte a la possibilitat que es tanqui aquesta operació per la baixa visibilitat encara i la previsible dificultat per tancar acords amb els actuals accionistes".

En qualsevol cas, i a l'espera dels detalls de la potencial oferta, destaquen que després de les recents caigudes sofertes per la socimi a la borsa, que ha perdut al voltant d'un 47% enguany, continuen veient-hi "un important potencial". "Tenint en compte el seu deute a juny de 2020, estimem que el mercat està implícitament assumint que els actius de Merlin Properties valen un 35% menys del que estima el taxador, la qual cosa ens sembla excessiva".

A la fi de juliol, la segona major socimi de l'Ibex 35 va presentar els seus comptes del primer semestre de l'any, un període en el qual va obtenir un benefici net de 70,9 milions, la qual cosa suposa un 73% menys que entre gener i juny de l'exercici anterior. Merlin Properties va explicar que aquest descens es va deure als extraordinaris comptabilitzats al 2019 i l'impacte de la crisi, fonamentalment a la seva cartera de centres comercials i oficines.

Últimas noticias