Merlin i El Corte Inglés: converses per operar a l'àmbit logístic

Són "molt preliminars" i les dues companyies no han arribat, de moment, a cap acord

Per

Bolsamania | 11 oct, 2018

Merlin i El Corte Inglés han mantingut converses "molt preliminars" sobre operacions conjuntes a l'àmbit logístic, encara que les companyies no han arribat a cap acord de moment, segons explica la SOCIMI en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La SOCIMI, l'empresa cotitzada més gran del sector a Espanya, ha reaccionat amb aquest comunicat després de la informació que publica El Confidencial, en la qual es diu que aquests dos grups negocien un aliança per crear un gegant immobiliari. L'acord consistiria a adquirir part de la cartera de totxo, valorada en un total de 17.000 milions.

Segons Merlin, la informació publicada és "completament infundada" i només han mantingut converses "molt preliminars"

El diari digital cita fonts financeres que han confirmat que el president del grup de distribució, Jesús Nuño de la Rosa, i el conseller delegat de Merlin Properties, Ismael Climent, han mantingut aquestes converses. Segons altres fonts, les últimes reunions s'han centrat principalment en la compra i la gestió dels actius logístics de la companyia de grans magatzems.

Una informació que segons la SOCIMI és "completament infundada", per la qual cosa ha explicat la seva versió a través d'un fet rellevant.

Merlin hi assegura que els seus han mantingut "converses molt preliminars sobre certs actius logístics o operacions conjuntes a l'àmbit logístic" amb El Corte Inglés, "sense que s'hagi arribat a cap acord a la data d'aquesta comunicació".

Recentment, Standard & Poor's va valorar en 17.000 milions d'euros els actius immobiliaris d'El Corte Inglés, alhora que constatava alguns riscos de concentració, ja que les deu botigues principals de la companyia representen al voltant del 40% de l'EBITDA del grup. El Corte Inglés disposa d'una infraestructura de magatzems i plataformes amb una superfície construïda superior a 1,4 milions de metres quadrats.

En el cas de Merlín, les converses amb la companyia de distribució tenen lloc mentre centra les seves principals inversions en el desenvolupament de la seva cartera d'actius logístics, actius als quals preveu destinar uns 250 milions durant els propers anys per tal de consolidar-se com el major propietari de naus i magatzems de lloguer del país, que cosa coincideix amb l'auge del comerç electrònic.

En concret, la SOCIMI participada pel Santander preveu desenvolupar 500.000 nous metres quadrats logístics, per als quals ja té sòl, amb els quals la seva cartera total d'aquest tipus d'actius se situarà a l'entorn dels 2,2 milions de metres. Merlín aspira que l'arrendament dels seus actius logístics li aporti el 13% del total dels seus ingressos anuals, enfront del 7% que li va generar el 2017, per darrere no obstant això de les carteres d'edificis d'oficines i centres comercials.

Últimas noticias