Mediaset treu la bandera blanca a Vivendi per arribar a un acord amb Telecom Italia

El president executiu, Pier Silvio Berlusconi, ha considerat que entre Vivendi i Mediaset han de regnar la cordialitat després d'un any de litigis

Per

Bolsamania | 11 des, 2017

Actualitzat : 12:26

Mediaset i Vivendi segueixen en plena guerra després de la venda fallida de contingut premium entre les 'telecos'. Els directius de Mediaset han expressat la seva intenció de llimar asprors a compte del possible acord per compartir contingut amb Telecom Italia.

Vivendi i Mediaset han estat involucrats en una batalla legal des de fa un any. El grup francès es va retirar sorprenentment de l'acord que li atorgava el control de la televisió de pagament del grup de Milà. Vivendi, a més, va incrementar la participació en Mediaset un 28,8%. D'altra banda, Vivendi controla Telecom Italia amb un 24%. Durant les últimes hores, diversos mitjans italians han confirmat que l'entitat presidia per Berlusconi, està interessada en tenir participació en TIM.

L'acord entre Mediaset i Telecom Italia té com a objectiu la cessió de drets de la Champions League i pel·lícules

Pier Silvio Berlusconi, president executiu de Mediaset, ha llançat senyals de pau perquè les dues 'telecos' tinguin bona sintonia a causa de l'interès compartit pel contingut de televisió de Telecom Italia. "TIM necessita els nostres continguts i està molt interessada en el possible acord que es pugui assolir. Però sense la llum verda de Vivendi, el contracte no es podrà signar", ha indicat en una entrevista exclusiva al Corriere della Sera.

A més, el directiu de l'empresa de telecomunicacions italiana ha volgut ser positiu al respecte. "Vegem si aquests interessos comuns sobre el contingut ens ajuden a superar les dificultats que estem arrossegant durant els últims mesos". Segons indica Reuters, acudint a fonts properes a les negociacions, l'acord podria tancar abans que es produeixi el judici entre les dues entitats abans del 19 de desembre.

Aquestes paraules no semblen haver convençut els mercats. Ni Mediaset ni Vivendi han aconseguit enlairar aquest dilluns i llasten caigudes del 0,1% i del 0,5% respectivament. A Espanya, el gegant de la televisió es manté pla i el preu per acció se situa als 9,81 euros. Mentrestant, Telecom Italia està pujant un 0,86%.

UN DUR CONSELL D'ADMINISTRACIÓ

El 6 de desembre Telecom Italia va celebrar una reunió extraordinària per valorar les negociacions amb Mediaset. Segons indiquen fonts pròximes a la negociació, aquesta trobada va tenir els seus alts i baixos a causa de la possible compra de continguts a l'empresa de Berlusconi. L'acord consta de la cessió d'emissions d'esports, sèries i pel·lícules a raó d'uns 400 milions d'euros en un període de 5-6 anys.

Després de set hores de reunió, la majoria del Consell es va mostrar a favor que Telecom Italia realitzi la compra dels diversos drets a Mediaset. En una nota emesa per TIM, assegurava que, en arribar a bon port les negociacions, s'adquiririen partits de Champions League, partits internacionals d'Itàlia i televisió intel·ligent i una millora de les aplicacions mòbils.

Últimas noticias