Mediaset s'enfonsa un 6% després de conèixer-se les deixalles de l'OPA d'MFE

Media For Europe (MFE) va anunciar ahir a la tarda una oferta pel 44,31% que no controla

Per

Bolsamania | 16 mar, 2022

Mediaset España s'enfonsa un 6% aquest dimecres després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) hagi aixecat la suspensió dels seus títols amb efectes de les 8.30 hores del matí.

L'organisme supervisor procedeix a l'aixecament "com a conseqüència d'haver estat posada a disposició del públic, a les societats rectores de les Borses de Valors ia la CNMV, informació suficient de les circumstàncies que van aconsellar l'adopció de l'acord de suspensió".

Media For Europe (MFE), el conglomerat de mitjans de l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi, va informar ahir la CNMV del llançament d'una OPA sobre el 44,31% del capital social de Mediaset Espanya que encara no controla.

La contraprestació oferta consisteix en 1,86 euros en efectiu i 4,5 accions ordinàries tipus A d'MFE per cada acció de Mediaset España. El preu efectiu de l'oferta rondaria així als 5,6 euros per acció, ja que cadascuna de les accions ordinàries tipus A d'MFE és de 0,83 euros.

En el moment de la seva suspensió al mercat borsari, les accions de Mediaset cotitzaven a un preu de 5,120 euros per títol.

MFE és titular actualment d'una participació directa a Mediaset España de 174.402.718 accions representatives d'un 55,69% del capital social.

Així mateix, l'oferta de compra està condicionada a un llindar mínim d'acceptació del 90% de les accions corresponent a aproximadament el 95,6% del capital total de Mediaset Espanya; així com a l'aprovació pertinent per la Junta d'Accionistes d'MFE.

"RECOMANEM ACUDIR-HI"

Els experts de Bankinter aconsellen acudir a l'OPA i ofereixen tres raons per fer-ho. En primer lloc, el preu ofert els sembla "raonable". Implica una prima del 9,6% des de la cotització actual, del +12% des de divendres passat, quan encara es desconeixia la intenció d'MFE de llançar una OPA, i del +8% respecte al preu objectiu del banc.

En segon lloc, no veuen probable que sorgeixi una oferta competidora en un context en què MFE ja controla un 55,7% del capital de Mediaset i una vegada Vivendi ja no representa un problema de bloqueig de l'operació (com va passar el 2019 ). "Pensem que és molt probable que l'oferta tiri endavant i que Mediaset sigui exclosa de cotització", apunten aquests experts.

En tercer lloc, l'operació “té sentit des del punt de vista estratègic”. El sector de mitjans s'enfronta a un entorn de caigudes d'ingressos publicitaris i d'augment de competència. L'entrada de grans companyies de continguts per Internet implica que la publicitat es redirigeixi cap a aquest nou i puixant segment de mercat. "Amb això, els comptes de les companyies de mitjans es ressenten. Per això, la consolidació sectorial, guanyar grandària, té sentit: permet reduir costos, reforçar continguts i col·laborar en el desenvolupament dels sistemes de reproducció en continu", conclouen des de Bankinter.

Últimas noticias