Mapfre: Barclays creu que seguirà fent-ho pitjor que el mercat

Considera que les debilitats pesen ara més que les fortaleses

Per

Bolsamania | 12 jun, 2018

Els experts de Barclays es refereixen a Mapfre en un informe publicat aquest dimarts i apunten que la companyia presenta, a dia d'avui, més debilitats que fortaleses.

"Mapfre segueix presentant un contrast entre les seves operacions de reassegurança rendibles i consolidades a Espanya i a la resta del món i les seves volàtils unitats internacionals que no cobreixen el seu cost de capital malgrat els esforços de reestructuració", assenyalen aquests experts.

Segons expliquen des de Barclays, diversos factors fan que l'empresa sigui vulnerable a l'actualitat: la debilitat de les monedes en els països emergents, el retorn del risc en la perifèria de la Unió Europea (UE) i el risc d'execució en operacions petites.

"Si bé, les accions no estan cares i Mapfre té una rendibilitat per dividend del 6%, creiem que podria tenir dificultats per arribar al seu cost de l’11% del patrimoni net i hauria de seguir tenint un rendiment inferior a l'esperat", precisen aquests experts.

UNS RESULTATS DECEBEDORS

Mapfre va presentar el passat 27 d'abril resultats del primer trimestre que van decebre el mercat. La companyia va guanyar un 9,3% menys durant el període per l'absència d'extraordinaris i per l'efecte divisa. La companyia ha explicat que el primer trimestre "ha estat molt condicionat per l'absència de resultats extraordinaris, per la depreciació de les principals monedes (el dòlar nord-americà, el real brasiler i la lira turca), que durant aquest període han perdut entre un 13 i un 16% del seu valor, i els baixos tipus d'interès, cosa que es tradueix en un descens dels rendiments financers".

Els ingressos de Mapfre també van caure (-7,6%) entre gener i març d'aquest any i es van situar als 7.257 milions, i les primes es van acostar als 6.200 milions d'euros després de recular un 7,2%.

Últimas noticias