Les farmacèutiques GSK i Sanofi es disparen després de notícies favorables sobre Zantac

El mercat havia descomptat les indemnitzacions per uns 20.000 milions d'euros

Per

Bolsamania | 07 des, 2022

Les farmacèutiques GlaxoSmithKline (GSK) i Sanofi es disparen a la borsa després que un jutjat dels Estats Units hagi desestimat milers de demandes en què s'al·legava que el medicament Zantac provocava càncer, en no haver-hi proves fiables que aquest risc existeixi.

Els experts de Banc Sabadell comenten sobre Sanofi que es tracta d'una "notícia positiva, que hauria de permetre eliminar en gran mesura el principal risc a curt termini, i que li ha restat 14.000 milions d'euros de capitalització des que sortissin els primers rumors" .

"Amb aquesta sentència", afegeixen, "es redueix en gran part la responsabilitat potencial relacionada amb Zantac i que el mercat temia que pogués donar lloc a importants indemnitzacions per danys".

En aquest sentit, comenten que el mercat descomptava indemnitzacions per uns 20.000 milions d'euros. "Encara que no es descarten apel·lacions o demandes similars en tribunals estatals (es litiguen per separat), aquesta sentència hauria de desincentivar noves accions judicials en relació amb el Zantac", conclouen.

L'octubre del 2019, l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) dels Estats Units va emetre una advertència que Zantac i certes altres formulacions genèriques de ranitidina estaven contaminades amb NDMA (N-nitrosodimetilamina), un químic perillós que potencialment causa càncer.

Aquest advertiment va ser seguit per la retirada per part de l'FDA de Zantac i altres medicaments que contenen ranitidina, cosa que ha provocat una onada de demandes per part dels possibles afectats.

Últimas noticias