Les accions financeres mundials perden 465.000 milions de dòlars pel temor de l'impacte de l'SVB

A mesura que els inversors han anat reduint la seva exposició als bancs

Per

Bolsamania | 14 mar, 2023

Les accions financeres mundials han perdut 465.000 milions de dòlars de valor de mercat en dos dies, segons recull Bloomberg, a mesura que els inversors han anat reduint la seva exposició als bancs des de Nova York al Japó arran del col·lapse del Silicon Valley Bank (SVB).

Els prestadors s'han continuat enfonsant després de la fallida en temps rècord de SVB i de Signature Bank i la ràpida reacció de les autoritats nord-americanes per intentar frenar la crisi. Els inversors temen que aquesta situació es contagiï i, encara que sí que es preveu que hi pugui haver més 'víctimes' entre bancs nord-americans petits i mitjans més exposats a l'evolució dels tipus, els analistes consideren que els problemes no s'estendran a Europa, on les entitats tenen una posició sòlida i un negoci més diversificat del que tenien aquests malaguanyats bancs.

Wall Street va aconseguir tancar finalment dilluns amb moviments moderats i signe mixt mentre que els títols de First Republic Bank, un altre banc regional americà de mida mitjana, s'enfonsaven un 60%. A Àsia, el contagi ha seguit aquesta matinada i també han caigut els bancs.

"L'intent del Tresor nord-americà, la Reserva Federal i la FDIC d'estabilitzar els mercats amb les mesures anunciades diumenge a la nit no era prou per contenir la tensió fruit del que ha passat amb SVB. A primera hora del dia (dilluns), es va rumorejar que First Republic Bank també corria perill malgrat haver afirmat comptar amb importants reserves de liquiditat", escriuen els analistes de Danske Bank en relació amb la tensió que es va viure a les borses a la jornada passada.

"Dit això, de moment preferim un enfocament força humil i àgil fins que tinguem més claredat sobre el que podria dir-se que és un resultat força binari pel que fa als temors de risc sistèmic. O bé hem arribat a un límit quant a les pujades de tipus dels bancs centrals, cosa que suposaria un canvi radical per a l'entorn macroeconòmic els propers trimestres, o bé pot ser que els reguladors i les autoritats siguin capaços de tornar a calmar els mercats, cosa que deixa un immens potencial d'inversió. En qualsevol cas, la volatilitat és aquí per quedar-se durant les properes setmanes", afegeix Danske.

Últimas noticias