Les immobiliàries s'ofereixen com a alternativa a la borsa per als petits inversors

Consideren que els actius immobiliaris són un valor refugi que resistiran millor un rebrot

Per

Bolsamania | 11 jun, 2020

Les companyies immobiliàries consideren que els seus actius són un valor refugio en cas d'un possible rebrot del coronavirus. Un nombre d'experts del sector estimen que una nova onada de contagis provocarà un nou enfonsament de les borses, com el que es va viure al març, mentre que l'habitatge patirà ajustos de preu i poc més.

Des de Servihabitat expliquen que el petit inversor s'ha refugiat en l'immobiliari com un valor segur perquè presenta menys volatilitat i, ara mateix, és menys arriscat que les inversions en renda variable. Basen aquesta afirmació en l'evolució de les visites a la seva plataforma, que ja ha recuperat el 90% del volum que registrava abans que el Govern decretés l'estat d'alarma a mitjan març.

Dins del món immobiliari hi ha consens respecte a una ràpida recuperació de l'activitat i les dades de Servihabitat ho corroboren. Mostren com el mercat residencial continua sent el motor de la recuperació del sector, encara que també adquireix gran rellevància el segment de sòl, que ha augmentat en més d'un 60% el nombre de visites previ a la crisi sanitària.

Però no tots els actius immobiliaris són igual de segurs. A l'altra cara de la moneda hi ha les oficines, que es veuran afectades per l'augment del teletreball. També l'interès pel segment de 'retail', malgrat la reobertura dels centres comercials, ha avançat de forma més gradual per la incertesa que envolta a aquest sector.

El soci fundador de Laborde Marcet, Miquel Laborde, reconeix que els actius immobiliaris no són la inversió més rendible, "però sí la més segura". Per a la seva companyia, el sector residencial, els locals comercials en bones ubicacions i els hotels continuaran sent actius de refugi per invertir a Espanya, a més del logístic, "que continua sent l'aposta a futur més segura".

Totes aquestes xifres vénen a corroborar l'anàlisi que va fer el conseller delegat d'Urbanitae, Diego Bestard, a mitjan abril, quan la crisi borsària feia estralls als parquets de tot el món. En un article recollit per Idealista apuntava que "no és d'estranyar que en circumstàncies com aquestes, en les quals la tendència normal seria la de postergar qualsevol decisió de compra immobiliària, molts experts vegin aquest mercat com una oportunitat d'inversió i un valor refugi per als inversors a Espanya".

CAP INVERSIÓ NO ÉS EXEMPTA DE RISC

El contrapunt l'aporta Joaquín Robles, analista de XTB. En la seva opinió, "és molt aviat per considerar el sector immobiliari un valor refugi, ja que, malgrat les recents pujades de la renda variable, no és clar que l'economia es recuperarà aviat d'aquesta forta contracció". Així i tot, considera que "invertir en nuclis urbans continua sent una bona opció, ja que serveix com a protecció contra la inflació, i és menys volàtil que el mercat de renda variable".

"En cas de crisi, el sector immobiliari és un dels darrers on es produeix una caiguda fels preus. Les valoracions de moltes empreses que cotitzen en borsa estan actualment correlacionades amb els seus fonamentals, ja que els inversors pronostiquen una forta recuperació, i el Banc Central Europeu (BCE) està inundant el mercat de liquiditat", afegeix Robles.

Últimas noticias