La UE podria prohibir al Facebook llegir els missatges privats dels seus usuaris

Les lleis de l'anomenada 'e-privacy' entraran finalment en vigor aquest any deixant enrere els desacords a Brussel·les

Per

Bolsamania | 11 jun, 2018

Actualitzat : 14:49

Les xarxes socials com Facebook s'enfronten a les dures regulacions de la Unió Europea (UE), que podrien acabar prohibint-los llegir els missatges privats dels seus usuaris.

Les noves regulacions que arriben de la mà de la nova GDPR (Llei de Protecció General de Dades) europea, estan sent debatudes en aquests moments per la pròpia UE i aspiren a protegir la privacitat ciutadana de les companyies digitals.

Les lleis de l'anomenada 'e-privacy' entraran finalment en vigor aquest any

Les lleis de l'anomenada 'e-privacy' s'han vist retardades després dels recents desacords a Brussel·les, però entraran en vigor aquest mateix any, segons informa el diari britànic 'The Telegraph'.

Aquestes noves regulacions van generar polèmica i van ser criticades per fins a 57 grups tecnològics que van enviar conjuntament una carta al Consell Europeu en què advertien del seu considerable impacte negatiu. A més, han afirmat que les conseqüències s'estendrien a altres sectors de l'economia digital europea. La missiva afirmava que aquesta legislació és massa estricta i evitaria el legítim processament de dades.

Concretament, companyies com Skype, Apple, iMessage i Facebook serien incapaços d’'escanejar' el contingut dels missatges privats dels seus usuaris, com han fet fins al moment. En el cas de Facebook, la xarxa social porta a terme aquestes pràctiques per determinar si els seus usuaris infringeixen alguna regla, però fins fa poc també ho feia per supervisar l'activitat d'aquests i oferir-los publicitat específica en funció a la seva activitat.

En el cas d'Apple, la companyia ja està un pas per davant de la resta després del seu anunci durant la Worldwide Developers Conference del 4 de juny, durant la qual va afirmar que duplicaria la seguretat i la privacitat dels usuaris dels seus serveis i dispositius. El fabricant d'iPhone ja va limitar l'any passat la publicitat que reben els seus clients i ara té previst evitar que els gegants tecnològics puguin recopilar dades dels seus dispositius. A més, avisarà als seus usuaris a través de notificacions sobre com es comparteixen les seves dades en tot Internet.

Últimas noticias