La remuntada de Sacyr en borsa no espanta als baixistes

L'agregat de posicions curtes es manté en màxims des de febrer

Per

Bolsamania | 07 des, 2016

Sacyr ha ressuscitat en borsa. El valor es dispara un 77% des dels mínims anuals marcats amb l'onada de vendes en renda variable del 24 de juny, en conèixer-se el resultat del Brexit. En les últimes cinc jornades s'anota un altre 5%, amb pujades aquest dimecres de més de l'1%. No obstant això, aquest comportament en el parquet no és suficient per allunyar als baixistes, que mantenen la pressió en màxims des de febrer.

Amb el rebot de la segona meitat de l'any, Sacyr esborra les pèrdues dels primers mesos de 2016 i puja en l'acumulat un 15%. El Comitè Tècnic Assessor de BME va treure a la constructora de l'IBEX-35 just abans que marqués mínims anuals. Al costat d'OHL, tots dos grups van sortir per donar entrada a Cellnex i Viscofan.

Així, la remuntada de Sacyr s'ha produït fora del selectiu de la Borsa de Madrid. I no ha impedit que surti del radar dels baixistes, que segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) mantenen un agregat de posicions curtes del 5,51%, el més alt des de febrer. Llavors van començar a replegar-se, fins a baixar l'aposta al 2,75% del capital al setembre, data des de la qual tornen a incrementar la pressió.

L'aposta més decidida aquesta del hedge fund Marshall Wace, amb un 1,39%. Un clàssic entre les dades que publica el regulador, igual que el hedge fund Oxford Asset Management, que en aquest cas té una posició curta del 0,79% del capital. Per la seva banda, la pressió de Systematica Investments equival al 0,7% del capital, i la de AHL Partners al 0,78%.

La companyia va presentar els seus resultats trimestrals el passat 10 de novembre, amb un benefici de 89 milions d'euros, que es va incrementar un 25,6% respecte a l'any anterior, si no es té en compte la venda de Testa.

Últimas noticias