La plantilla d'Acciona, en vaga per reclamar els mateixos drets que els treballadors de Nissan

Preveuen un calendari de mobilitzacions setmanal

Per

Bolsamania | 26 ago, 2020

Els treballadors d'Acciona Facility Services, subcontractada per Nissan a les plantes de Barcelona, faran una vaga indefinida a partir d'aquest dimecres per reclamar els mateixos drets que els que han obtingut els seus companys de fàbrica de la multinacional nipona, segons informa Europa Press.

Ho fan després que la direcció d'Acciona Facility Services rescindís el seu contracte amb Nissan i plantegés un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERO) per a uns 500 treballadors, repartits entre les plantes de la Zona Franca de Barcelona i Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

La vaga dels treballadors d'Acciona Facility Services arriba després que comencessin a mobilitzar-se el dilluns, dia en què arrencava el període de consultes de l'ERO.

Primer, van protestar al davant de l'entrada de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, des de les 05.00 hores del dilluns fins a les 08.00 hores, acció a la qual es van sumar alguns empleats de l'automobilística, sense accedir a l'interior de l'edifici.

A partir de les 09.00 hores, es van desplaçar al davant de l'hotel Catalonia La Maquinista, on es va celebrar la primera reunió de negociació per a l'ERO.

Aquesta va ser la primera jornada de protestes dels empleats d'Acciona Facility Services, que preveuen un calendari de mobilitzacions setmanal fins que s'arribi a un acord amb la companyia, com van fer els treballadors de Nissan durant mesos.

Últimas noticias