La farmacèutica Merck compra Prometheus Biosciences per 10.800 milions de dòlars

Prometheus és una empresa de biotecnologia en fase clínica centrada en tractaments autoimmunes

Per

Bolsamania | 17 abr, 2023

La farmacèutica alemanya Merck ha anunciat un acord per adquirir l'empresa de biotecnologia Prometheus Biosciences per 200 dòlars l'acció. El valor aproximat de l'acord, segons la companyia, puja fins als 10.800 milions de dòlars.

Segons els termes de l'acord d'adquisició, Merck, mitjançant una filial, adquirirà totes les accions en circulació de Prometheus. L'adquisició està subjecta a l'aprovació dels accionistes de Prometheus Biosciences.

Així mateix, el tancament de la transacció proposada estarà subjecte a determinades condicions, incloent-hi l'expiració del període d'espera en virtut de la Llei de millores antimonopoli Hart-Scott-Rodino. S'espera que l'operació es tanqui al tercer trimestre del 2023.

Prometheus és una empresa de biotecnologia en fase clínica centrada en tractaments autoimmunes, com el PRA023, un tractament en desenvolupament per a malalties com la colitis ulcerosa i la malaltia de Crohn. “PRA023 és un anticòs monoclonal (mAb) humanitzat dirigit al lligand 1A (TL1A) similar al factor de necrosi tumoral (TNF), una diana associada tant a la inflamació com a la fibrosi intestinal”, han apuntat des de la companyia germànica.

Així mateix, des de Merck han recordat que, el desembre de 2022, Prometheus va anunciar resultats positius de PRA023 a ARTEMIS-UC, un estudi de fase 2 controlat amb placebo que avaluava la seguretat i eficàcia en pacients amb CU de moderada a greument activa, i APOLLO-CD, un estudi de fase 2A obert que avaluava la seguretat i eficàcia en pacients amb AC de moderada a greu. "Els resultats es van presentar recentment al 18è Congrés de l'Organització Europea de Crohn i Colitis (ECCO)", han afegit.

"A Merck, estem compromesos a complir el nostre propòsit de salvar i millorar vides i seguim identificant i assegurant oportunitats en què la ciència convincent i la creació de valor s'alineen", ha afirmat Robert M. Davis, president i conseller delegat de Merck.

Segons Davis, l'acord amb Prometheus “accelerarà la nostra creixent presència al camp de la immunologia, en què segueix havent-hi importants necessitats no satisfetes dels pacients”. "Aquesta transacció afegeix diversitat a la nostra cartera global i és un element important a mesura que reforcem el motor dʻinnovació sostenible que impulsarà el nostre creixement fins ben entrada la propera dècada", ha afegit.

Per part seva, Mark McKenna, president i CEO de Prometheus Biosciences, ha destacat que l'acord amb Merck “permet a Prometheus maximitzar el potencial de PRA023, alhora que continua aplicant la nostra tecnologia i experiència per impulsar nous descobriments que abordin les necessitats dels pacients amb trastorns immunològics”.

Últimas noticias