La CNMV publicarà en "unes setmanes" la seva anàlisi sobre Grifols després de demanar-li aclariments

Després que hagi demanat nous aclariments i informacions complementàries a la companyia

Per

Bolsamania | 27 feb, 2024

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) publicarà en "unes setmanes" la seva anàlisi sobre Grifols després que hagi demanat nous aclariments complementaris a la companyia després de les primeres informacions rebudes.

Després d'haver enviat un requeriment d'informació a Grifols, al gener, "hem hagut de sol·licitar aclariments o informació complementària, que ja hem rebut, i estem analitzant aquests documents", ha explicat el president de la CNMV, Rodrigo Buenaventura, durant la presentació del Pla d'activitats del 2024.

Els documents “els acabem de rebre fa pocs dies i encara necessitarem unes setmanes més”, “aquests processos són molt complexos”. Segons ha expressat, l'organisme està en contacte amb els seus "homòlegs nord-americans", és a dir, la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC), i actualment es troben "analitzats aquests documents".

"Sobre Gotham i Grifols no voldria pronunciar-me en termes hipotètics. Estem recollint informació de totes les parts implicades i no voldria avançar conseqüències, hi ha una normativa aplicable", ha afegit.

De fet, en matèria de supervisió, Buenaventura ha assegurat que el sistema és el mateix que a la resta d'Europa: "Supervisem els comptes cotitzats amb els mateixos paràmetres que altres homòlegs europeus". "La supervisió a posteriori d'empreses cotitzades és la darrera línia de defensa, la primera és l'empresa i la segona l'auditoria".

D'altra banda, sobre el nomenament de Nacho Abia conseller delegat de Grifols, el president de la CNMV s'ha descartat pronunciar-se.

Últimas noticias