La CNMC aprova la metodologia d'anàlisi de les ofertes de Telefónica

Els operadors alternatius han de poder replicar les ofertes a grans clients

Per

Europa Press | 09 ago, 2018

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha aprovat la metodologia que permetrà analitzar si els productes que Telefónica ofereix als seus grans clients poden ser replicats pels operadors que utilitzen la xarxa d'aquesta companyia (els anomenats serveis majoristes de Telefónica) per configurar les seves ofertes empresarials.

Es tracta de la primera vegada que la CNMC elabora una metodologia per a l'anàlisi de les ofertes personalitzades empresarials, encara que durant els últims anys n’ha analitzat la replicabilitat econòmica de diverses. En concret, als expedients sobre el Govern Basc, la Universitat de Valladolid i l'Ajuntament de Villena. A més, el 2017 la CNMC va dur a terme una consulta pública sobre aquesta mesura.

Atès que aquest tipus d'ofertes presenta diferents casuístiques i, de vegades, una gran complexitat tècnica, la metodologia presenta uns principis generals que guiaran una posterior anàlisi en profunditat, segons ha explicat la CNMC.

La metodologia presenta uns principis generals que guiaran una posterior anàlisi en profunditat, segons ha explicat la CNMC

Els punts principals són: quins serveis majoristes de referència s'empraran, com es calcularan els costos de xarxa pròpia i els minoristes, així com la resta de paràmetres rellevants. Aquestes directrius estan basades en l'experiència adquirida durant l'anàlisi dels casos anteriorment citats.

Si la CNMC detectés ofertes empresarials de Telefónica que no permetin la seva replicabilitat econòmica seguint els principis establerts en la metodologia, llavors s'incoaria un expedient sancionador i es valoraria la necessitat de modificar les ofertes majoristes de referència afectades.

La CNMC és el primer regulador europeu que publica una metodologia detallada per a l'anàlisi de replicabilitat econòmica de les ofertes empresarials.

Últimas noticias