JP Morgan guanya un 24% més durant el tercer trimestre, fins als 8.380 milions de dòlars

Els resultats se situen per sobre de les expectatives del consens

Per

Bolsamania | 12 oct, 2018

JP Morgan ha comunicat aquest divendres que el seu benefici del tercer trimestre va augmentar un 24% enfront del mateix període de fa un any gràcies al pagament de menys impostos i a uns tipus d'interès més alts, cosa que li va permetre cobrar més pels préstecs a consumidors i empreses.

El banc amb seu a Nova York ha dit que va guanyar 8.380 milions de dòlars durant el primer trimestre, o 2,34 dòlars per acció. Això suposa un augment del 24% respecte als 6.730 milions de dòlars, és a dir, 1,76 dòlars per acció, del mateix període de l'any anterior. Els resultats van superar les expectatives dels analistes, que preveien que JP Morgan guanyaria 2,26 dòlars per acció, segons FactSet.

"Els Estats Units i l'economia mundial segueixen mostrant fortalesa, tot i les creixents incerteses econòmiques i geopolítiques, que en algun moment en el futur podrien tenir efectes negatius a l'economia", ha dit Jamie Dimon, president de JP Morgan, en un comunicat.

El banc ha reportat un augment del 6% en la seva cartera de préstecs principals i un increment del 12% en el volum de vendes de targetes de crèdit.

Els inversors analitzaran acuradament els resultats de JP Morgan i d'altres grans bancs que també publiquen resultats avui divendres. El mercat de valors nord-americà fa dos dies que està caient amb força i s'haurà de veure l'impacte d'aquests comptes a les entitats i als índexs.

Les accions de JP Morgan pujaven un 1,3% a la preobertura. Els títols de l'entitat s'han revalorat un 1,1% aquest any després d'haver caigut més del 6% durant aquesta setmana.

Últimas noticias