JP Morgan espera que Mapfre allargui la pujada del 70% en l'últim any

La firma americana es va reunir amb l'asseguradora a Londres dijous passat

Per

Bolsamania | 10 feb, 2017

JP Morgan va assistir dijous passat a un esmorzar amb executius de Mapfre. D'aquesta trobada els analistes de la signatura americana van sortir convençuts de reiterar la seva recomanació de "sobreponderar" en cartera i d'augmentar el seu preu objectiu de 2,89 euros per acció a 3,10 euros. L'asseguradora espanyola és el valor que més corregeix aquest divendres en l'Ibex i cotitza entorn dels 2,85 euros.

L'asseguradora presidida per Antonio Hortes és un dels valors més alcistes de la borsa espanyola en l'últim any, amb una pujada del 70%. En l'informe enviat a clients per part de JP Morgan destaquen diversos punts pels quals creuen que la companyia seguirà pujant en aquest 2017:

- En primer lloc, es van mostrar sorpresos per la baixa assistència d'analistes a aquesta reunió (assenyalen que van explicar només 5), per la qual cosa consideren que el valor no està suficientment analitzat.

- D'altra banda, apunten que Mapfre està prenent mesures clares per millorar els beneficis en el futur a les seves principals regions de negoci. Les estimacions dels analistes suposen que la companyia aconseguirà els beneficis de 1.000 milions d'euros en 2018 que citaven el passat 8 de febrer, per la qual cosa estableixen aquesta xifra com la seva nova estimació de resultats.

- A més, Mapfre va reiterar el seu objectiu de tornada de la inversió (ROE) mitjà del 13% per al període 2016-18, que després del 8,8% aconseguit en aquest últim any implica un 15% per als anys 2017-18.

Mapfre va presentar resultats dimecres passat, amb un benefici net de 775 milions d'euros durant l'any 2016 en el qual va destacar el bon acompliment dels seus tres principals mercats: Espanya, Brasil i els Estats Units.

JP Morgan també ha aprofitat per valorar positivament les mesures preses per la companyia per revitalitzar les àrees de negoci que no estan generant beneficis, com és el cas del servei Assistència. Aquesta divisió va presentar unes pèrdues netes de 56 milions d'euros en 2016 i Mapfre s'ha decidit a retallar els costos d'aquest servei mitjançant la reducció del nombre d'oficines fins a un terç de les actuals. Segons les estimacions de JP Morgan, aquest servei hauria de reportar un benefici de 5 milions d'euros en 2017 després del respectiu ajust.

Últimas noticias