JP Morgan: el més probable és que Credit Suisse "sigui comprat per UBS"

Segons la seva opinió, el problema no és la liquiditat, sinó la pèrdua de confiança

Per

Bolsamania | 16 mar, 2023

El suport financer a Credit Suisse "és insuficient" i "el més probable és que acabi sent comprat per UBS". Així són clars els experts de JP Morgan en analitzar la delicada situació financera del banc suís.

"Veiem un escenari de resolució com el més improbable i considerem més probable una intervenció, amb la tercera opció d'una adquisició com l'escenari més probable, especialment per part d'UBS", han assenyalat en un informe publicat aquest dijous.

Segons la seva opinió, "la posició de capital no és el problema" de Credit Suisse, malgrat que el banc helvètic ha sol·licitat assistència per valor de 50.000 milions d'euros al Banc Nacional de Suïssa.

Per JP Morgan, l'assistència de l'SNB "no és suficient", ja que no soluciona els "problemes continus de confiança del mercat amb la seva estratègia de banca d'inversió i l'erosió contínua de la franquícia", que fa mesos que pateix una constant fuga de clients i dipòsits.

Aquests analistes consideren que la reestructuració de la banca d'inversió "és complexa i amb pocs detalls", en un escenari de "sortida de dipòsits", malgrat que s'ha moderat el 2023.

L'STATUS QUO NO N'ÉS UNA OPCIÓ

A parer seu, la situació d''status quo' que ha intentat aguantar Credit Suisse "ja no n'és una opció, ja que les preocupacions de les contraparts estan començant a sorgir, com ho reflecteix la debilitat del mercat de crèdit/accions".

"Clarament, la pregunta és si Credit Suisse és sistèmic, com es reflecteix específicament en l'acció del preu als bancs majoristes". Segons la seva opinió, "la resposta és no", ja que el comerç de derivats de la companyia està valorat en uns 14.000 milions de francs suïssos i l'entitat fa dos anys que s'allunya dels negocis amb més risc.

Una altra de les opcions que considera probable JP Morgan és "el tancament de la banca d'inversió", que tindria un cost d'uns 10.000 milions de francs suïssos.

Últimas noticias