José María Álvarez-Pallete és nomenat nou president de la GSMA

La presidència recaurà en una companyia espanyola per primera vegada a la història de l'associació

Per

Bolsamania | 31 gen, 2022

Actualitzat : 14:25

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha resultat elegit nou president del Consell de la GSMA, l'associació que engloba els grups operadors de telecomunicacions més grans i petits operadors independents d'abast mundial.

Amb aquesta elecció, la presidència de la GSMA recaurà en una companyia espanyola per primer cop a la història de l'associació. Álvarez-Pallete ocuparà el càrrec entre el febrer del 2022 i el desembre del 2024.

El president de Telefónica accedeix a la Presidència del Consell de la GSMA en un moment crucial, en què la connectivitat i les infraestructures de telecomunicacions mai no han estat tan importants i en què el món assisteix a una revolució tecnològica que comporta un nou paradigma .

"Estic molt orgullós d'unir-me a la GSMA com a president en representació de l'ecosistema mòbil global. Tecnologies com el 5G, edge computing, cloud, ciberseguretat, IA i IoT han redefinit la manera com la societat opera i interactua, aplanant el camí cap al metavers, la web3 i la nova era digital", assegura el president de Telefónica.

Álvarez-Pallete contribuirà des de la GSMA a l'enfortiment i el desenvolupament d'aquestes tecnologies, i ho farà sense perdre de vista la dimensió humana i els valors que han de governar la transformació digital. "El progrés de la digitalització ha d'incloure un lideratge responsable per impulsar el creixement, la creació d'ocupació, la sostenibilitat i accelerar la inclusió digital. Estic desitjant donar suport a la GSMA per impulsar aquests temes crítics", afirma.

MWC 2022

El president de Telefónica arribarà a la Presidència de la GSMA al mes que acabarà amb la celebració d'un dels grans esdeveniments anuals de l'associació, el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. La Ciutat Comtal acollirà l'edició d'aquest any entre el 28 de febrer i el 3 de març en un certamen que mostrarà les darreres tendències i novetats del sector, les propostes de valor més avantguardistes i l'enorme potencial de la tecnologia, la digitalització i la telefonia mòbil.

Al costat del MWC, Barcelona també acollirà aquests dies la celebració del 4YFN, l'esdeveniment per a empreses emergents que la GSMA promou per donar suport als emprenedors, els inversors i les empreses perquè es connectin i llencin junts nous projectes.

La GSMA representa més de 400 companyies de telecomunicacions a tot el món, que generen més de 25 milions de llocs de treball directes i indirectes. La tecnologia mòbil ha generat 4,4 bilions de dòlars en valor afegit, xifra que representa el 5,1% del Producte Interior Brut (PIB) mundial. Per al 2025 arribarà als 5 bilions de dòlars, amb el desenvolupament del 5G com a palanca definitiva de productivitat i eficiència.

Al tancament del 2020 -últim exercici amb dades oficials-, existien més de 5.000 milions de persones subscrites als serveis mòbils, cosa que representa el 67% de la població mundial. Les previsions passen per assolir el 2025 amb almenys 500 milions de nous usuaris, fins a superar el 70% de la població mundial.

Últimas noticias