Jefferies reitera 'comprar' Almirall després dels seus resultats i Bankinter la rebaixa a 'neutral'

Els comptes han estat per sota de les estimacions

Per

Bolsamania | 19 feb, 2024

Jefferies reitera aquest dilluns el consell de comprar per a Almirall després de conèixer els resultats que la companyia ha publicat avui. També manté el preu objectiu de 16 euros, que suposa atorgar a la companyia un potencial de pujada superior al 80% des dels nivells actuals de cotització.

Tot i mantenir el seu positiu consell, Jefferies reconeix que les vendes netes i els guanys de la companyia farmacèutica corresponents al 2023 estan un 1% per sota de les expectatives del consens, "amb productes clau com Klisyri i Wynzora tot just per sobre, però Ilumetri i Seysara per sota de les nostres estimacions".

Afegeix que la perspectiva inicial de vendes per al 2024 suggereix la possibilitat de fins a un 3% de rebaixa per part del consens, mentre que el consens se situa a l'extrem superior del rang d'EBITDA ofert per l'empresa, i el 2024 és un any d'inversió a causa dels llançaments a la UE d'Ebglyss.

"És probable que les accions es mantinguin estables o caiguin lleugerament", comenta.

Almirall va perdre 38,5 milions d'euros el 2023 (enfront del benefici positiu de 4,3 milions el 2022) a causa dels càrrecs per deteriorament associats al valor comptable de l'actiu intangible de Seysara. El resultat net normalitzat va ser de 16 milions d'euros. Difereix del resultat net principalment per l'ajust per aquest deteriorament de Seysara.

Les vendes netes de l'any passat van assolir 895 milions d'euros, xifra que representa un creixement interanual del 4%, impulsat pel bon comportament del negoci europeu de dermatologia, ha explicat la companyia en un comunicat emès aquest dilluns.

Pel que fa al 2024, estima un creixement de les vendes netes d'un dígit alt i d'EBITDA total entre 175 i 190 milions d'euros.

RETALLADA DE BANKINTER

Enfront de Jefferies, Bankinter retalla el consell sobre Almirall a neutral des de comprar després de conèixer els seus resultats, i el preu objectiu fins als 9,30 euros des dels 10,00 euros.

El banc és contundent en afirmar que la seva valoració dels resultats és "negativa".

"Compleixen amb les guies 2023 -creixement de vendes d'un dígit mitjà; EBITDA 165/180 milions- però són inferiors al que s'esperava. L'entrada en pèrdues al quart trimestre es deu a un ajustament negatiu extraordinari en la valoració de Seysara, les vendes del qual cauen un 18%. Anuncia un acord de llicència amb Novo Nordisk d'un anticòs en desenvolupament per a especialitats dermatològiques”, destaquen des del banc.

Afegeixen que les guies per al 2024 són inferiors a les estimacions (vendes +11%, EBITDA +21%), especialment tenint en compte que Ebglyss (lebrikizumab, sota llicència d'Eli Lilly) s'ha llançat al mercat al desembre de l'any passat i que les perspectives semblen atractives.

"Ajustem les nostres estimacions a la baixa i, en conseqüència, retallem el nostre preu objectiu fins als 9,30 euros des dels 10,00 euros. Així mateix, rebaixem tàcticament la nostra recomanació a neutral des de comprar. En el context actual de mercat, veiem un atractiu més gran als sectors de creixement, com ara tecnologia o ciberseguretat, enfront dels sectors més madurs i de tall valor, com és el cas de les farmacèutiques".

Últimas noticias