James Bond té nou propietari: Amazon compra MGM per 8.450 milions

Jeff Bezos espera ampliar el seu catàleg en 4.000 pel·lícules i 17.000 programes de televisió

Per

Bolsamania | 26 mai, 2021

Amazon ja és el nou propietari de James Bond. La companyia de Jeff Bezos ha comprat Metro-Goldwyn-Mayer per 8.450 milions de dòlars. És la segona adquisició més gran d'Amazon des de la compra de Whole Foods el 2017 per 13,7 milions.

Amb aquest moviment, Amazon espera ampliar el seu catàleg en 4.000 pel·lícules i 17.000 programes de televisió per reforçar Amazon Studios, la seva divisió de cinema i televisió. Entre els films es troben els títols protagonitzats per James Bond i Rocky.

"El veritable valor financer darrere d'aquest acord és el tresor d'IP en el catàleg profund que planegem reimaginar i desenvolupar juntament amb el talentós equip d'MGM", ha explicat Mike Hopkins, vicepresident sènior de Prime Vídeo i Amazon Studios, en un comunicat.

"És molt emocionant i ofereix moltes oportunitats per explicar històries d'alta qualitat". Des d'MGM asseguren en un altre comunicat que la unió de les dues "és una combinació inspiradora".

Les converses entre les dues van començar després de conèixer que WarnerMedia i Discover van a dur a terme una fusió amb la qual pretenen desafiar el lideratge a gegants com Netflix o Disney.

La notícia ha tingut una bona acollida entre els analistes. "A primera vista, això sembla una mala notícia per als competidors, en igualtat de condicions. Li dona a Amazon significativament més potència de foc en termes de la seva plataforma de transmissió", detallen des de Markets.com.

"L'impressionant catàleg de MGM ajudarà a Amazon a impulsar encara més la venda de contingut en la barreja Prime. Ser propietari d'MGM també li permet tenir més control a la sortida de contingut de l'estudi, cosa que posa més directament en una lluita directa amb Netflix o Disney", relaten els experts.

Últimas noticias