Jacobo Díaz (Bankinter): "Esperem creixement del benefici el 2024"

Calcula que l'impacte de l'impost a la banca a Espanya serà entre 90 i 100 milions

Per

Bolsamania | 25 gen, 2024

Jacobo Díaz, director financer de Bankinter, ha comentat que “esperem creixement del benefici el 2024 i seguir creixent en totes les geografies”.

Durant la presentació davant els analistes dels resultats de l'entitat, ha precisat que l'impacte que pot tenir una retallada de tipus d'interès del Banc Central Europeu (BCE) de 100 punts bàsics al llarg de l'any pot reduir "entre un 0% i un 4% el marge net d'interessos" de l'entitat. La previsió és que el BCE retalli els tipus "a mitjans d'any".

Tot i que ha afegit que “el nostre objectiu és gestionar el marge de clients i mantenim les nostres perspectives de creixement de cara als propers anys”.

En aquest sentit, ha afegit que "estem creixent i no hi ha pressions sobre el cost dels dipòsits. Tenim sòlides previsions sobre l'evolució de les comissions el 2024 i 2025".

"Som un banc molt eficient i sempre busquem maximitzar la rendibilitat sobre els nostres recursos propis", ha indicat Díaz.

Pel que fa a l'impacte que tindrà l'impost a la banca a Espanya, ha precisat que "calculem que se situarà entre 90 i 100 milions d'euros per al 2024".

Sobre altres càrrecs regulatoris, espera que siguin entre un "80% i un 90% menors", cosa que serà "una bona contribució" al compte de resultats el 2024.

També ha precisat que els costos extraordinaris del quart trimestre, per valor de 20 milions d'euros, es devien principalment a pagaments a la plantilla pel compliment dels objectius financers anuals.

D'altra banda, ha indicat que "no hi ha canvis en les previsions que fem servir pel cost del risc o per insolvències".

Últimas noticias