Intel i Qualcomm s'uneixen a Google i trenquen amb Huawei

La guerra comercial es converteix en una guerra tecnològica

Per

Bolsamania | 20 mai, 2019

Actualitzat : 13:16

La decisió de Donald Trump de vetar Huawei als Estats Units està tenint en les últimes hores les seves primeres conseqüències directes. Així, Google ha trencat tots els seus negocis amb el gegant xinès de mòbils i l'han seguit Intel i Qualcomm.

Aquestes decisions suposen seriosos problemes per Huawei, que no tindria accés als programari i maquinari d'aquestes companyies i perdria, per exemple, accés a totes les actualitzacions del sistema operatiu Android. La guerra comercial arriba a noves cotes de tensió mentre la Xina ha anunciat que prendrà represàlies.

"En aquest clima de creixent desconfiança, veiem complicat que, almenys a curt termini, es puguin reconduir les negociacions per molt que el president dels EUA insisteixi que és optimista sobre la possibilitat d'arribar a un acord comercial amb la Xina", assenyalen els analistes de Link Securities.

Els futurs de Wall Street vénen amb caigudes de mig punt percentual (majors al Nasdaq, del 0,8%), enmig de tota la incertesa que genera aquesta situació. Per la seva banda, les caigudes són generalitzes en totes les borses europees i van en augment a mesura que passen les hores (Ibex: -0,6%; Cac: -0,9%; Dax: -0,8%).

Últimas noticias