Indra desenvolupa una plataforma MaaS per a sis ciutats espanyoles per 11 milions

Permetrà als ciutadans planificar el seu viatge, accedir-hi i abonar-los mitjançant una única app

Per

Bolsamania | 09 feb, 2023

Indra s'ha adjudicat el desenvolupament i implantació de la primera plataforma de Mobilitat com a Servei (MaaS) que integrarà tots els serveis de transport públics i privats de les ciutats de València, Valladolid, Vitòria-Gasteiz, Gijón, Logronyo i Fuenlabrada, i permetrà als ciutadans planificar el seu viatge, accedir-hi i abonar-los mitjançant una única app.

El contracte, que ha estat adjudicat per l'Empresa Municipal de Transports de València (EMTV) dins de la iniciativa 'Ciutats Connectades', té un import superior als 11 milions d'euros i preveu que la solució estigui operativa a finals del 2024.

'Ciutats Connectades' és una iniciativa finançada pel programa d'ajuts a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà del Ministeri de Transports i Mobilitat i Agenda Urbana. Es tracta d'una iniciativa oberta a la qual es poden adherir altres ciutats, amb l'objectiu de constituir una plataforma multiciutat a escala nacional, que també s'adapti a les necessitats reals i les particularitats de cada municipi.

Amb aquesta plataforma MaaS, Indra impulsarà la digitalització del sector i crearà un nou model de mobilitat urbana integrada i sostenible a Espanya que, entre altres avantatges, ajudarà a millorar la planificació, a engegar estratègies que fomentin el canvi modal cap al transport públic i a implantar les Zones de Baixes Emissions (ZBE), subratlla la companyia en un comunicat remès aquest dijous.

Últimas noticias