Indra desenvolupa un radar per protegir vehicles blindats de l'atac de drons

Entre les seves propietats hi ha la detecció de projectils i la resistència a temperatures extremes

Per

Bolsamania | 12 jul, 2022

Indra, companyia d'enginyeria tecnològica, ha desenvolupat un nou radar de protecció activa que incorpora les tecnologies digitals més avançades per protegir vehicles, blindats i tancs de les amenaces, cada cop més variades, que s'estan emprant als nous escenaris de conflicte, moltes senzilles, però eficaces, mentre que altres resulten molt més sofisticades.

A Ucraïna s'ha posat en relleu la vulnerabilitat dels tancsi vehicles blindats davant dels míssils guiats, llançacoets i drons que, malgrat el seu reduït cost, aconsegueixen posar en perill plataformes molt més avançades, aportant amb això un gran avantatge tàctic.

El nou radar d'escombrada electrònica d'Indra detecta, identifica i realitza el seguiment de tota mena de projectils, des dels tradicionals míssils antitancs, llançagranades o municions convencionals, fins a les noves amenaces que sorgeixen. Determina amb precisió la trajectòria i el moment estimat de l'impacte de míssils guiats, microdrons i míssils i drons autònoms.

També detecta i dona seguiment a nous dispositius experimentals o hipersònics, com les noves municions fletxa que arriben a velocitats molt per sobre del so i tenen una secció radar particularment petita.

Per a Manuel Escalante, Director General de Defensa d'Indra, "aquest sofisticat radar demostra la capacitat d'Indra per donar una resposta ràpida i eficaç a les necessitats que plantegen els nous escenaris de conflicte. Es tracta d'un sistema pioner, que ja ha demostrat unes prestacions excepcionals i que constitueix un element crític per a la supervivència de vehicles i blindats davant les noves amenaces”.

Les capacitats del radar mantenen les prestacions sota condicions extremes, tant de calor com de fred i fins i tot amb elevada humitat, pluja o neu. Resisteix tota mena de moviments, vibracions i impactes i opera en entorns electromagnèticament saturats i amb elevat soroll.

El sistema incorpora intel·ligència per discriminar falsos blancs i evadir els possibles intents de l'enemic d'interferir en el seu funcionament amb diverses tècniques utilitzades per saturar i burlar les mesures de protecció convencionals. La seva completa digitalització permet un processament del senyal.

Últimas noticias