Indra compra la línia de negoci de gestió del trànsit aeri de Selex ES

Com és habitual, la companyia no ha revelat l'import de l'operació

Per

Bolsamania | 07 nov, 2022

Indra ha adquirit la línia de negoci de gestió del trànsit aeri fins ara propietat de Selex ES (pertanyent al Grup Leonardo), i que passarà a convertir-se en la societat Indra Air Traffic.

Selex ha instal·lat sistemes d'ajuda a la navegació aèria a 110 països. Indra ha assenyalat en un comunicat que aquesta adquisició potenciarà el catàleg de productes de l'empresa amb solucions com l'únic equip mesurador de distància (DME) certificat per la Federal Aviation Administration (FFA), un VOR (VHF Omnidirectional Range) reconegut pel seu ús en ruta i en navegació d'aproximació, així com un TACAN (Tactical Air Navigation System), que proveeix informació de navegació per a aeronaus civils i militars.

Selex també ostenta una "sòlida" quota de mercat a l'àmbit de l'ajuda a l'aterratge (Instrument Landing System / ILS), ha explicat Indra, en particular a Amèrica del Nord, sent-ne l'únic proveïdor de l'Exèrcit de l'Aire i l'Armada nord-americans (US Air Force i Navy) d'aquests sistemes.

Ubicat als EUA, es preveu que el negoci adquirit enforteixi la posició d'Indra amb vista a l'esperat manteniment de les infraestructures de serveis de navegació aèria a aquest país. La tecnològica espanyola ha subratllat que, després d'un alentiment durant la crisi de la pandèmia que va afectar tot el sector, està experimentant "creixements de doble dígit" a la cartera de comandes vinculades al trànsit aeri.

“La combinació d'Indra i els actius adquirits a Selex als Estats Units brindarà importants sinergies per al nostre negoci aeroespacial i de defensa al mercat nord-americà, actualment el més gran del món, i pel que fa als imminents programes de la Federal Aviation Administration per renovar infraestructures. Aquesta adquisició, la compra més significativa que hem fet fins ara als EUA al sector de la gestió del trànsit aeri, ens consolidarà com un actor global de referència a la indústria, particularment en el segment dels sistemes d'ajuda a la navegació aèria”, ha afirmat Ignacio Mataix, conseller delegat d'Indra.

S'espera que la transacció es completi al primer trimestre del 2023 i estarà subjecta a aprovacions regulatòries, incloent-hi l'autorització del CFIUS (Commitee of Foreign Investment in the United States). Com és habitual, Indra no ha revelat el muntant de l'operació.

Últimas noticias