Inditex posa a la venda 16 de les seves botigues a Espanya i Portugal

Fonts del sector assenyalen que la venda podria rondar els 400 milions d'euros

Per

Europa Press | 12 des, 2017

Actualitzat : 18:10

El grup tèxtil Inditex ha encarregat la venda de 16 dels seus establiments a Espanya i Portugal a Aguirre Newman i Savills. El grup vol seguir com a inquilí dels immobles, que alberguen diverses de les seves marques. D'aquestes 16, 14 botigues es troben a Espanya, entre elles algunes tan importants com les que Inditex té a Preciados i Puerta del Sol, a Madrid, o Pelai, a Barcelona.

Amb aquesta operació, la companyia presidida per Pablo Isla, que posseeix més de 7.400 botigues al món, vol homogeneïtzar la seva estratègia de mantenir la pràctica totalitat dels seus establiments en règim de lloguer i no de propietat. A l'actualitat, el 98% de les botigues d'Inditex estan explotades sota el sistema d'arrendament.

Inditex vol homogeneïtzar la seva estratègia de mantenir la pràctica totalitat dels seus establiments en règim de lloguer

Les 16 botigues que Inditex posa a la venda són de la seva propietat, no de Pontegadea, vehicle inversor del fundador i màxim accionista del grup tèxtil, Amancio Ortega, i van ser adquirides quan l'estratègia inicial de la companyia era diferent.

Encara que des de la companyia gallega no han volgut precisar l'import de l'operació, fonts del sector consultades per Europa Press han assenyalat que podria rondar als 400 milions d'euros.

Inditex, que presenta demà els seus resultats corresponents al tercer trimestre fiscal, va obtenir un benefici net de 1.366 milions d'euros durant el primer semestre del seu exercici fiscal 2017-2018 (des de l'1 de febrer fins al 31 de juliol), la qual cosa suposa un augment del 9% respecte al mateix període de l'any anterior.

Les vendes es van situar als 11.671.000 d'euros, fet que suposa un increment de l’11,5%, amb creixements positius en totes les cadenes i en totes les àrees, mentre que les vendes en botigues comparables van créixer un 6% i a tipus de canvi constants, un 11%.

Inditex, amb una posició financera neta de 5.465.000 d'euros, ha mantingut les despeses operatives sota "estricte control" durant el període, per finalitzar creixent un 11,5%, principalment com a resultat de la nova superfície comercial oberta i les despeses variables vinculats al creixement de venda.

Últimas noticias