Ibèria presenta un ERTE de tres mesos que afectarà fins al 90% de la seva plantilla

L'aerolínia restringeix el nombre de vols a Espanya encara que afirma que garanteix la connectivitat

Per

Europa Press | 19 mar, 2020

Ibèria (IAG) ha presentat aquest dijous un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE), que inicialment durarà tres mesos i afectarà un màxim del 90% dels treballadors de les àrees de vol, handling, manteniment en línia i càrrega, davant la crisi del coronavirus. Afectaria uns 14.000 empleats.

"Totes les àrees de negoci relacionades directament amb l'operació es veuran afectades per l'ERTE en la mateixa proporció que la reducció de capacitat", ha confirmat la companyia, segons recull Europa Press. Així, fins a un màxim d'un 90% de les plantilles de les àrees operatives de vol, handling, manteniment en línia i càrrega estaran afectades pel ERTE "de força major" durant els tres mesos.

No obstant això, l'aerolínia ha assegurat que seguirà l'evolució dels esdeveniments "per a dilucidar si fos necessària una ampliació posterior o una recuperació anticipada de l'activitat". En el cas de serveis centrals i oficines, tant corporatius com de manteniment i handling, es veuran afectats fins un 70%.

Pel que fa a l'activitat relativa a motors, es veurà afectat durant els tres mesos en un màxim d'un 60%, mentre que en manteniment major l'afectació serà d'un màxim del 80% els dos primers mesos i d'un màxim del 90% el tercer. L'àrea de components es veurà afectada al seu torn en un màxim d'un 70%.

RESTRINGEIX VOLS

La companyia adaptarà el programa a una operació reduïda, d'acord amb les restriccions aprovades per diferents països, inclòs el nostre.

Els vols que està operant són per "garantir una mínima connectivitat d'Espanya", en el curt, mitjà i llarg radi, a més de permetre que els espanyols a l'estranger puguin retornar al país i que els estrangers a Espanya puguin tornar als seus llocs d'origen.

A més, la companyia ha pres mesures d'estalvi i contenció de costos, com la congelació de totes les contractacions externes i serveis de consultoria, la cancel·lació de despeses discrecionals, l'ajornament de formació corporativa o la supressió de totes les despeses de màrqueting, entre altres.

D'altra banda, la companyia ha posat en marxa polítiques de flexibilització dels bitllets i ha habilitat un formulari a la web per agilitar les peticions.

Així, qualsevol persona amb un bitllet per volar fins al 30 d'abril pot sol·licitar un val per l'import del seu bitllet, que podrà utilitzar fins al 31 de març de 2021, sense cap restricció de dates i destinacions. Així mateix pot canviar la seva reserva sense cap mena de cost addicional.

Últimas noticias