Iberdrola subscriu un préstec de 550 milions amb el BEI

Per a la construcció de projectes renovables amb una potència total propera als 1.800 MW

Per

Bolsamania | 22 jul, 2022

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) i Iberdrola han signat un préstec de 550 euros per construir una cartera de projectes renovables amb una potència total propera als 1.800 MW.

"Aquestes instal·lacions produiran l'energia verda i competitiva equivalent al consum mitjà anual de prop d'un milió de llars", assenyalen des de la companyia. El conjunt de parcs suposarà una inversió total de més de 1.100 milions d'euros.

En conjunt, les noves infraestructures permetran crear al voltant de 2.100 llocs de treball a l'any durant la fase de construcció, als quals cal sumar els que es generin a la fase d'explotació, així com els creats en altres sectors relacionats.

"A més, lʻoperació té un valor estratègic, ja que va encaminada a enfortir lʻautosuficiència energètica europea amb energies renovables", afegeixen des d'Iberdrola.

El BEI finançarà plantes fotovoltaiques i parcs eòlics a diversos municipis espanyols, situats principalment en zones rurals de Castella i Lleó i Extremadura. Part del finançament es destinarà a projectes com les plantes fotovoltaiques Tagus de 200 MW i Almaraz de 80 MW a Extremadura o el parc eòlic Valdemoro (50 MW) a Castella i Lleó. "Amb aquestes inversions, no només augmentarà la generació d'energia neta, sinó que millorarà també la seguretat del subministrament", indiquen.

Aquesta operació contribueix a l'objectiu de la UE d'assolir el 32% d'energia procedent de fonts renovables en el consum final brut d'energia per al 2030, tal com estableix la nova Directiva sobre FER (Font d'Energia Renovable) de la UE, i que recentment la Comissió Europea ha proposat augmentar fins a un nivell del 45%.

"A més, afavoreix el compliment dels objectius espanyols d'energies renovables per al 2030 del 42%, establerts al Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC) 2021-2030", expliquen des de l'energètica espanyola.

Ignacio Galán, president d'Iberdrola, ha assenyalat que l'acord “suposa un nou impuls per als nostres projectes a Espanya, en un moment tan important com l'actual, en què cal accelerar la transició energètica i reduir la dependència de combustibles fòssils”.

Per la seva banda, el vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, ha assegurat que “ens complau recolzar Iberdrola en projectes que generaran creixement econòmic i ocupació a les regions de cohesió” que són Castella i Lleó i Extremadura.

Últimas noticias