Iberdrola tanca un contracte a llarg termini per al seu 'megaprojecte' eòlic als EUA

Subministrarà energia a Eversource Energy i United Illuminating durant 20 anys

Per

Europa Press | 25 mai, 2020

Iberdrola avança en el seu 'megaprojecte' eòlic marí 'Park City Wind', de 804 megavats (MW) i que es durà a terme a la costa de l'Estat de Connecticut (EUA), i ha aconseguit un acord de compravenda d'energia a llarg termini ('PPA', per les seves sigles en anglès) per al parc amb les companyies de distribució elèctrica estatals Eversource Energy i United Illuminating.

En concret, aquests contractes a llarg termini amb Eversource Energy i United Illuminating, subsidiària de distribució d'Avangrid, la filial nord-americana d'Iberdrola, suposen que les companyies compraran els atributs energètics i ambientals associats al projecte per un període de 20 anys.

L'acord, que marca un altre pas endavant per al projecte eòlic marí d'Iberdrola, ha de rebre ara el vistiplau del regulador del sector de serveis públics de l'Estat de Connecticut (PURA).

En aquest cas, 'Park City Wind' facilitarà l'equivalent al 14% del subministrament d'electricitat de Connecticut quan entri en funcionament al 2025, i representa la major compra d'energia renovable de la història d'aquest Estat, va assenyalar el Departament d'Energia i Protecció del Medi Ambient de Connecticut (DEEP).

UNA INVERSIÓ DE MÉS DE 1.200 MILIONS

Al desembre de l'any passat, Vineyard Wind, societat participada al 50% per Avangrid, filial nord-americana d'Iberdrola, i per Copenhagen Infraestructure Partners (CIP), es va adjudicar el desenvolupament del parc eòlic 'Park City Wind' en aigües de l'Estat de Connecticut i la inversió del qual ascendirà a més de 1.200 milions d'euros.

El conseller delegat de Vineyard Wind, Lars Thaaning-Pedersen, va destacar que la signatura d'aquests contractes suposaria ja "una gran fita" per al projecte en uns altres temps, per la qual cosa l'haver-lo dut a terme durant l'actual crisi de la Covid-19 "és encara més significatiu".

Batejat amb el nom de 'Park City Wind' en honor a la ciutat de Bridgeport, el projecte se situa al Sud de Martha's Vineyard i Nantucket, a la zona amb millor recurs eòlic de tota la costa Nord-est dels Estats Units.

El complex generarà aproximadament dos gigavats (GW) d'energia eòlica, suficient per cobrir la demanda d'un milió de llars a Massachusetts. A més, evitarà l'emissió de més d'1,6 milions de tones de diòxid de carboni a l'any, l'equivalent a retirar 325.000 vehicles de les carreteres. Igualment, durant la vida del projecte s'estalviaran 3.700 milions de dòlars (uns 3.335 milions d'euros) en costos relacionats amb l'energia a la regió de Nova Anglaterra.

Aquest nou projecte dóna un nou impuls així a l'aposta d'Iberdrola per l'eòlica marina als Estats Units, país en el qual ja està duent a terme 'Vineyard Wind 1' (800 MW) en aigües de Massachusetts, projecte que segueix endavant malgrat els obstacles plantejats pel Govern de Donald Trump a l'hora d'aconseguir la declaració final d'impacte ambiental.

APOSTA PER L'EÒLICA MARINA

L'eòlica marina és una de les línies de negoci en ferm de la companyia per als pròxims anys. El grup compta amb una cartera de projectes en eòlica marina de 12,4 gigavatios (GW) a tot el món. Així, en l'actualitat opera els parcs de West of Duddon Sands (389 MW), al Regne Unit, i Wikinger (350 MW), a Alemanya, i està a punt d'entrar en funcionament al 100% East Anglia One (714 MW), també en aigües britàniques.

A més, també a Regne Unit, el grup està desenvolupant un nou macrocomplex eòlic a East Anglia, denominat East Anglia Hub i que inclourà tres projectes que tenia en cartera en aquesta zona i que sumen 3.100 MW de potència instal·lada i suposarà una inversió d'uns 6.500 milions de lliures (uns 5.710 milions d'euros).

També a Europa, està promovent dues noves instal·lacions al Bàltic (Alemanya) amb una potència total de 486 MW (Baltic Eagle i Wikinger Süd), i a França el parc eòlic marí de Saint Brieuc.

Últimas noticias