Iberdrola: "Buscarem oportunitats de creixement als Estats Units i Europa"

L'objectiu és centrar la seva expansió en països amb una valoració creditícia A

Per

Bolsamania | 05 abr, 2023

Iberdrola ha valorat l'acord per vendre gran part del negoci a Mèxic al govern asteca des d'una triple òptica. D'una banda, li permet segellar la pau amb l'Executiu de Manual Andrés López Obrador.

En segon lloc, l'operació li permet accelerar el seu pla de desinversions. I en tercer lloc, la transacció augmenta la seva capacitat per centrar-se als Estats Units, Austràlia i Europa, mercats desenvolupats que impulsen de manera molt activa les energies renovables.

"Aquest acord ens dona l'oportunitat d'accelerar el creixement als Estats Units. En algun moment revisarem el nostre pla d'inversions i objectius als EUA", ha comentat José Sainz, director financer d'Iberdrola, en una presentació davant d'analistes.

"A Europa, l'operació millora la nostra estratègia i fortalesa financera, i per això probablement serem capaços d'analitzar més oportunitats, bàsicament a Europa i als EUA, encara que seguim compromesos amb Mèxic i el Brasil", ha afegit.

"Volem ser molt pragmàtics. Buscarem oportunitats de creixement inorgànic a països amb rating creditici A en què estem presents i volem créixer", ha remarcat el director financer.

D'altra banda, ha explicat que “també ens permet més oportunitats per al desenvolupament de renovables a Mèxic i una relació molt millor amb el govern mexicà”.

En aquest sentit, ha afegit que "la major part de litigis que manteníem a Mèxic estaven relacionades amb els actius que hem venut. Per això els problemes reguladors han quedat pràcticament tancats. Aquest és un aspecte molt important de l'operació".

També ha comentat que “hem entrat en una nova etapa de relacions amb el govern mexicà, que estava molt interessat a comprar aquestes concessions. L'acord ha millorat les relacions i això ens dona més oportunitats al país”.

Últimas noticias