IAG vola a la borsa després d'estavellar-se per sota de l'euro per acció

La seva ampliació de capital ha provocat una allau de gairebé 3.000 milions d'accions

Per

Bolsamania | 08 oct, 2020

IAG vola en borsa després d'estavellar-se per sota de l'euro per acció durant la seva ampliació de capital, que ha resultat en una allau de gairebé 3.000 milions de noves accions al mercat, procedents de l'ampliació de capital per valor de 2.741 milions d'euros.

Els títols d'IAG reboten un 7% aquest dijous, fins a 1,1385 euros, després d'haver marcat un mínim anual recentment en 0,9770 euros. La matriu de British Airways, Ibèria, Vueling i Aer Lingus va arribar a marcar un màxim anual de 8,02 euros, la qual cosa indica l'enorme càstig sofert pel valor, a causa de l'impacte de la pandèmia de Covid-19.

"Quan un valor cau a plom, com és el cas de IAG, hem d'estar preparats per a assistir a importants rebots (fases de reacció) sense que en realitat canviï res dins del que és la tendència baixista de fons", José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Pel costat de les resistències, la més immediata la tenim en els aproximadament; 1,10 euros i per damunt el buit baixista dels 1,21 euros", afegeix aquest expert.

ENFORTIR EL BALANÇ I REDUIR ENDEUTAMENT

L'ampliació de capital va ser dissenyada per la companyia per enfortir el seu balanç i reduir el seu endeutament; millorar la liquiditat i proporcionar protecció per a una potencial recessió de la demanda aèria més prolongada, basada en l'escenari més pessimista d'IAG.

Així com proporcionar el grup aeri la flexibilitat operativa i estratègica per a aprofitar una recuperació de la demanda aèria.

Aquesta transacció és la tercera oferta d'accions més gran a Europa des de 2019, per darrere de l'emissió de drets de Cellnex per 4.000 milions d'euros (la més gran d'Espanya) i la col·locació accelerada en primari de 3.500 milions de dòlars d'Astra Zeneca (la més gran del Regne Unit).

Últimas noticias