IAG s'enfonsa entre el pla de quarantena britànic i la retallada de Credit Suisse

La suïssa preveu que el consorci tanqui l'any amb un Ebitda negatiu de 1.800 milions

Per

Bolsamania | 11 mai, 2020

Actualitzat : 17:48

IAG es desploma un 6% a l'Ibex 35 aquest dilluns. El conglomerat d'aerolínies es ressent de dues notícies: els plans de quarantena britànics i la retallada de Credit Suisse. Respecte als primers, Boris Johnson va deixar caure que el Regne Unit posarà en quarantena durant 14 dies tots els passatgers que arribin al país.

Willie Walsh, conseller delegat d'IAG, ha reconegut que aquesta mesura afegirà pressió al grup: "Sense dubtes, ens ho fa encara més difícil", afirma a l'agència Reuters.

Walsh ha aprofitat per demanar a Johnson un pla alternatiu, advertint-li que es corre el risc de destruir qualsevol esperança que hi hagués per a la recuperació del sector.

L'aeroport de Heathrow, el més transitat de tota Europa, ha vist com el seu percentatge de passatgers disminuïa un 97% a l'abril.

CREDIT SUISSE

El consorci d'aerolínies ha rebut també una retallada de Credit Suisse. La casa d'anàlisi suïssa manté el seu consell de 'sobreponderar' per a la companyia però en rebaixa el preu objectiu de 463 a 370 lliures esterlines (amb el títol a 190,45 lliures).

"El risc continua sent alt encara que els plans de reestructuració del grup són inspiradors", apunten els suïssos al seu últim informe.

Credit Suisse anticipa a més que el trànsit aeri d'IAG es desplomi un 95% al segon trimestre i un 70% al tercer (comparat amb el 55% anticipats per la companyia).

De cara a l'hivern, preveuen un 50% menys de capacitat i, en general, anticipen un Ebitda negatiu de 1.800 milions per al conglomerat d'aerolínies.

De cara a l'estiu de 2021, els experts suïssos anticipen un repunt del trànsit, que continuarà un 22% per sota del mateix període de 2019. Al 2021 preveuen que IAG tancarà l'any amb un Edit de 1.100 milions d'euros per la caiguda del 33% dels seus ingressos respecte al 2019.

Credit Suisse conclou el seu informe recordant que IAG presenta els seus comptes del segon trimestre el 31 de juliol, i subratlla que, per cada 1% que perdi d'ingressos per passatgers, el seu Ebitda de 2021 rebrà un impacte negatiu de 140 milions d'euros.

Últimas noticias