IAG i Amadeus segueixen imparables en borsa per les bones previsions per al turisme

Nadia Calviño ha afirmat que el passaport de vacunació "ha d'arribar abans de l'estiu"

Per

Bolsamania | 01 mar, 2021

Actualitzat : 13:28

L'aerolínia IAG i el gestor de reserves aèries Amadeus segueixen imparables en borsa per les bones previsions que maneja el mercat sobre la reactivació del turisme per als propers mesos.

Diversos analistes han elevat la valoració de la matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus després dels seus resultats del 2020, malgrat que la companyia va registrar unes pèrdues històriques de 6.900 milions d'euros.

Per exemple, els experts de Barclays han reiterat el consell de sobreponderar i han elevat el preu objectiu fins als 205 penics des de 175 penics (per a les accions que cotitzen a Londres). Aquests analistes destaquen "el control de costos" del grup mentre espera que la seva activitat es recuperi, sobretot a partir del segon semestre.

"L'enfocament és mantenir la flexibilitat per permetre un augment oportú de la capacitat amb els primers signes d'aixecament de les restriccions. La direcció va esmentar que British Airways pot augmentar la capacitat al 70% a l'estiu, mentre que Vueling podria operar fins al 100%, si fos necessari", assenyalen des del banc britànic.

A més, la companyia d'inversió Berenberg ha elevat la seva valoració fins a 210 penics des 190 i ha reiterat el seu consell de comprar el valor.

I els experts de Credit Suisse han reiterat la seva valoració de 228 penics i el seu consell de sobreponderar en assenyalar que "seguim esperant que la reestructuració faci que IAG sigui encara més competitiva més enllà de la pandèmia".

Per la seva banda, els analistes de JP Morgan han elevat el preu objectiu d'Amadeus fins als 58 euros des dels 50 euros anteriors després de la presentació dels seus resultats anuals, tot i que mantenen el consell de neutral sobre el valor.

No obstant això, les accions d'Amadeus repunten més del 3%, per sobre dels 59 euros, de manera que se situen per sobre de la valoració més optimista del banc nord-americà. "Mantenim l'optimisme sobre el futur dels viatges i tenim confiança en que quan s'aixequin les restriccions, els viatges es reprendran i el sector prosperarà de nou", va assenyalar el seu conseller delegat, Luis Maroto, després de publicar les xifres del 2020.

La ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha afirmat que el passaport de vacunació "ha d'arribar abans de l'estiu", per la qual cosa els ministeris implicats tractaran d'impulsar la certificació per recuperar "com més aviat" el pols turístic, si bé ha demanat "enorme prudència" amb la Setmana Santa per no arriscar la recuperació i la campanya turística de l'estiu.

Últimas noticias