Hispània compra el 24% de Bay Hotels & Leisure a Barceló per 172.400.000 d'euros

La SOCIMI ja comptava amb el 80,5% de les accions

Per

Bolsamania | 27 des, 2017

Actualitzat : 12:20

La SOCIMI Hispània es converteix en propietària del 100% de les accions de la també SOCIMI Bay Hotels & Leisure. Una operació que es produeix per la compra del 24% de l'accionariat del Grup Barceló. L'acord s'ha tancat per un total de 172.400.000 d'euros, segons ha comunicat la companyia aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La quantia d'aquesta operació inclou l'adquisició de la participació de Barceló Hotels Mediterráneo (BHM) en BAY així com la liquidació de l'incentiu inclòs al contracte entre accionistes, per un valor aproximat de 155 milions d'euros, un import equivalent al dividend esperat a BAY per a l'exercici 2017, per valor de 10,7 milions, "així com determinats pagaments compensatoris liquidataris derivats de l'extinció del contracte entre accionistes i de la novació del Contracte d'Inversió", apunta Hispània al seu comunicat.

El preu total es distribueix en dos pagaments; un primer pagament de 80 milions d'euros, que "s'ha abonat amb caràcter simultani a la transmissió a Hispània de les accions", segons informen. D'altra banda, hi ha un segon pagament, per valor de 92,4 milions, que serà abonat per Hispania el 28 de febrer de 2018. "Així mateix, el contracte de compravenda preveu determinats ajustos a l'alça del preu, acordats en cas de posterior revenda per Hispania de la participació adquirida i sempre que concorrin determinades circumstàncies", amplia el seu fet rellevant.

Finalment, Hispània informa que el Grup Barceló ha comunicat a BAY que exerceix l'opció de venda de la qual era titular sobre l'hotel Barceló Marbella per un import de 19 milions d'euros, i està prevista l'execució d'aquesta transacció abans del 28 de febrer de 2018.

Bay Hotels & Leisure SOCIMI, que compta amb 21 hotels amb 7.422 habitacions, és una societat d'inversió immobiliària dedicada a l'adquisició, tinença, explotació i eventual rotació d'actius immobiliaris hotelers ja sigui directament o a través de societats participades. Entre les seves propietats figuren també diversos centres comercials i, fins i tot, un port esportiu. La societat va sortir a cotitzar al passat mes de juliol i la seva valoració borsària supera els 500 milions d'euros.

Últimas noticias