Grifols puja: els inversors premien l'eficàcia del seu assaig contra l'Alzheimer

Per

Bolsamania | 09 des, 2019

Grifols va presentar divendres passat, després del tancament de la sessió, els resultats del seu assaig clínic AMBAR (Alzheimer Management by Albumin Replacement). L'eficàcia d'aquest tractament per a pal·liar els efectes de l'Alzheimer ha provocat que els inversors es llancin aquest dilluns a comprar accions de la companyia catalana. En aquests moments, és un de valors més alcistes de l'Ibex, amb una pujada del 1,8%.

En la conferència Clinical Trials on Alzheimer's Disease (CTAD) 2019, celebrada en Sant Diego, Califòrnia (els EUA); Grifols va mostrar que el seu tractament funciona en pacients que es trobin en una fase lleu o moderada de la malaltia.

Des de Sabadell, han canviat la seva recomanació a 'comprar' en atorgar un 70% de probabilitat d'èxit a Ambar. A més, ha augmentat el seu preu objectiu fins als 37,70 euros per acció, la qual cosa suposa una revaloració del 23% respecte al tancament del passat divendres.

El següent pas serà posar-se en contacte amb l'Administració d'Aliments i Medicaments estatunidenc (FDA) per a "discutir el programa de desenvolupament clínic", segons ha informat Grifols en un comunicat. A més, presentarà a aquesta agència el disseny de l'estudi Ambar II, dedicat a aprofundir i completar l'assaig clínic que acaba de finalitzar.

Durant la conferència, la companyia ha mostrat els resultats positius a través d'una neuroimatge en la qual es pot observar una reducció del mal neuronal en els pacients, en comparació amb el grup placebo. En concret, van presentar "menys reducció del metabolisme de la glucosa cerebral després dels 14 mesos de tractament".

Link Securities ha destacat que "les noves dades de neuroimatge presentats, mostren els efectes positius del tractament en la reducció de la progressió de la malaltia en pacients amb malaltia d'Alzheimer lleu i moderada. Aquests resultats reforcen la línia de recerca de GRF en les teràpies de recanvi de proteïnes plasmàtiques".

Últimas noticias