Grifols: Gotham ataca amb "insinuacions malintencionades, falses i enganyoses"

La catalana respon a l'informe que planteja set nous dubtes sobre la seva relació amb Scranton

Per

Bolsamania | 20 feb, 2024

Actualitzat : 18:01

Grifols no ha trigat a respondre a l'últim atac de Gotham Citi Research, que ha llançat un nou informe en què planteja set nous dubtes sobre la comptabilitat i la relació de la companyia catalana amb Scranton Enterprises NV. La farmacèutica assegura que les darreres insinuacions que ha llançat la nord-americana són "malintencionades, falses i enganyoses".

En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la farmacèutica denuncia que l'"únic objectiu" de Gotham amb aquest nou informe és "desestabilitzar Grifols i provocar dubtes entre els inversors institucionals".

"Ja hem respost cadascuna de les seves malintencionades i enganyoses preguntes", es defensa Grifols, que remarca que el Consell d'Administració "continua reiterant el ferm compromís amb la transparència, la integritat i la conducta ètica".

Així mateix, Grifols recorda que segueix endavant amb el seu litigi contra Gotham i assegura que està "facilitant a les diferents autoritats la sol·licitud d'informació respecte a Gotham".

"Grifols ha manifestat la seva posició de manera clara des del principi i ha presentat tota la informació requerida pel regulador. En aquests moments hi ha un procés judicial obert. No tenim res més a afegir-hi", conclou.

GRIFOLS ANUL·LA LA SEVA BONA FIGURA

La farmacèutica catalana ha caigut aquest dimarts a la borsa com a conseqüència d'aquest nou informe (ha arribat a perdre més d'un 6%, però ha anat retallant la caiguda i ha tancat amb un retrocés de només el 0,36%), i el vermell amb el que ha cotitzat ha provocat que anul·li la bona figura tècnica que estava dibuixant. Així ho defensa César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Aquest dilluns Grifols aconseguia acabar a la sessió per sobre de la resistència del curt termini que presenta als 10,86 euros. Tot semblava indicar-nos que podríem veure una continuació de les pujades fins al nivell dels 11,96 euros, però s'hha despertat dimarts amb fortes caigudes", explica.

Ara, diu, "sembla que està anul·lant la bona figura d'aquest dilluns i no descartem que pugui provar la solidesa del primer nivell de suport que presenta als 9,70 euros". Segons la seva opinió, el comportament dels títols de Grifols en aquest nivell de preus "és important", ja que "si acaba perdent-los és molt probable que puguem veure una extensió de les caigudes fins als mínims anuals de gener que presenta als 10, 55 euros".

Últimas noticias