Grifols Egypt ja recol·lecta prou plasma per cobrir les necessitats d'immunoglobulines d'Egipte

Fins avui s'han lliurat més de 30.000 vials d'hemoderivats als hospitals

Per

Bolsamania | 21 feb, 2024

Grifols ha anunciat aquest dimecres que la seva unitat a Egipte, Grifols Egypt, ja està rebent prou donacions per cobrir l'actual necessitat interna d'immunoglobulines (Ig). A més, ha comunicat que Grifols Egypt espera doblar les recol·leccions de plasma el 2024.

La companyia ha subratllat que això és una fita clau al pla del país per assolir l'autonomia estratègica en tractaments plasmàtics. Grifols Egypt està subministrant quantitats cada vegada més grans de medicaments derivats del plasma com immunoglobulines, albúmina i factors de coagulació, ha indicat la farmacèutica en un comunicat. Fins ara, s'han lliurat més de 30.000 vials d'aquests hemoderivats als hospitals egipcis i als pacients que en depenen.

Aproximadament dos anys després de començar a rebre les primeres donacions de plasma, Grifols Egypt és a punt d'inaugurar el desè centre dels vint previstos. En total, vuit dels centres de la xarxa han rebut la certificació del Programa Internacional de Qualitat del Plasma (IQPP, per les sigles en anglès) de la Plasma Protein Therapeutic Association (PPTA) –incloent-hi els quatre que han estat certificats recentment–, una validació amb què comptaran tots els centres, ha explicat Grifols.

Mentrestant, segueix en marxa el projecte de construcció d'un nou centre de producció d'última generació de 105.000 metres quadrats a la Ciutat Mèdica de la Nova Capital Administrativa, un centre que comptarà amb plantes de fraccionament i purificació, instal·lacions logístiques i el que serà el primer laboratori totalment automatitzat d'anàlisi de plasma de Grifols al món. Quan estigui a ple rendiment, Grifols Egypt analitzarà més d'un milió de mostres de plasma a l'any.

S'espera que la plantilla actual de Grifols Egypt, formada per més de 650 persones empleades directes amb llocs de treball altament qualificat, es tripliqui fins a assolir-ne els 2.000 quan tots els vint centres de donació previstos estiguin en funcionament i la planta de producció estigui totalment operativa.

Des que Grifols i la National Service Projects Organization d'Egipte van signar el seu acord el 2020 per establir Grifols Egypt i la primera plataforma integrada d'obtenció de plasma i producció d'hemoderivats a l'Àfrica i l'Orient Mitjà, el projecte ha avançat amb pas ferm, fins i tot durant la pandèmia, ha subratllat la farmacèutica catalana.

Últimas noticias