Glencore guanya un 13% més gràcies a la pujada del preu de les matèries primeres

Va guanyar 2.780 milions de dòlars fins al 30 de juny enfront dels 2.450 milions

Per

Bolsamania | 08 ago, 2018

El benefici net de Glencore a la primera meitat de l'any va pujar un 13% a causa de l’impacte de l'augment dels preus de les matèries primeres i malgrat una sèrie de factors que l'han penalitzat durant els últims mesos.

La minera i comerciant de matèries primeres anglo-suïssa ha assenyalat que va guanyar 2.780 milions de dòlars fins al 30 de juny davant els 2.450 milions durant la primera meitat de 2017.

Els guanys ajustats abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions -una mètrica clau per a la companyia que exclou elements excepcionals- van pujar un 23%, fins als 8.270 milions de dòlars, xifra que marca un rècord, segons ha assenyalat Glencore.

L'empresa minera ha suportat un difícil primer semestre del 2018. Al Congo, va haver d'enfrontar a accions legals la primavera per manca de capital en el seu negoci allà, mentre que el seu soci, el milionari Dan Gertler, ha estat sancionat pels Estats Units. Més recentment, les accions de Glencore van caure després de rebre una citació del Departament de Justícia dels Estats Units relacionada amb el rentat de diners.

El director general de Glencore, Ivan Glasenberg, ha dit que, si bé és probable que les perspectives del mercat segueixin sent volàtils, Glencore segueix tenint una "gran confiança" en la fortalesa del seu negoci subjacent.

Últimas noticias