Gas Natural Fenosa aprova el canvi de seu social de Barcelona a Madrid

El seu canvi de domicili social és a les actuals oficines corporatives a Madrid, Avinguda de Sant Lluís, 77

Per

Bolsamania | 06 oct, 2017

El consell d'administració de Gas Natural Fenosa, reunit de forma extraordinària a primera hora d'aquesta tarda, ha acordat moure la seva seu social de Barcelona a Madrid. Una decisió que no li ha servit per remuntar el vol en borsa aquest divendres, les seves accions perden un 0,8% i cotitzen en 18,2 euros.

Gas Natural Fenosa ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquesta decisió. Així, ha informat que el seu canvi de domicili social és a les actuals oficines corporatives a Madrid, Avinguda de San Luis, 77. Així mateix, també han assenyalat que "aquesta decisió no afecta aquelles societats del seu grup que presten els seus serveis exclusivament a Catalunya i s'adopta per mantenir les operacions normals de la companyia i per tal de protegir-ne els interessos, els dels seus clients, empleats, creditors i accionistes".

En un comunicat, la companyia ha ressaltat que aquesta decisió "no afectarà la prestació del servei ni tindrà cap conseqüència laboral".

L'energètica secunda així els moviments d'entitats financeres i empreses radicades a Barcelona que han decidit traslladar les seves seus fora de Catalunya davant la incertesa generada pel referèndum il·legal de diumenge passat i la possibilitat que la setmana que ve es produeixi una declaració unilateral d'independència.

El canvi de domicili social de Gas Natural suposa la mudança d'un emblema de Catalunya. L'actual president Isidre Fainé va succeir Pere Duran Farell, l'històric empresari català (1921-1999) que va introduir el gas natural a Espanya i va fundar Catalana del Gas, el germen de l'actual grup internacional del qual va ocupar la presidència des de 1965 fins a 1997, dos anys abans de la seva mort.

La companyia ha ressaltat que aquesta decisió "no afectarà la prestació del servei ni tindrà cap conseqüència laboral"

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un decret llei de mesures urgents en matèria de mobilitat dels operadors econòmics dins el territori nacional, amb el qual s'estableix un nou marc per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses en territori nacional. Amb aquesta mesura es facilita el canvi dels seus empresarials davant el desafiament independentista a Catalunya.

Banc Sabadell va acordar ahir el trasllat de la seva seu social a Alacant i CaixaBank tractarà també aquest divendres en un consell extraordinari el seu possible canvi. Han estat nombroses ja les empreses, com Dogi, Naturhouse, Eurona, Oryzon, Proclinic o Freixenet, que davant la situació a Catalunya han optat pel canvi de seu.

HISTÒRIA DE LA COMPANYIA

Gas Natural Fenosa va sorgir el 1843, sota el nom de Societat Catalana per a l'Enllumenat per Gas (SCAG), i va ser la companyia encarregada de portar la llum als carrers i espais públics de Barcelona, ​​oferint així el primer servei públic implantat a la Ciutat Comtal. La companyia presidida per Isidre Fainé té actualment la seva seu social a la ciutat de Barcelona, ​​a la Plaça del Gas.

La multinacional, pionera en la integració del gas i l'electricitat, té presència a més de 30 països i compta amb gairebé 22 milions de clients. L'energètica té com a principal accionista CaixaBank, que compta amb una participació del 24,4%, mentre que Repsol i el fons GIP compten amb un 20% cadascun.

Gas Natural Fenosa va obtenir un benefici net de 550 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, dada que representa un descens del 14,7% enfront del mateix període de l'exercici anterior.

Últimas noticias