Fusió de Bankia i BMN: com afecta als clients?

Bankia ha valorat en 825 milions a BMN

Per

Bolsamania | 27 jun, 2017

Aquest dimarts s'ha fet públic que els consells d'administració de Bankia i Banc Mare Nostrum han aprovat el seu projecte de fusió amb la primera entitat com a societat absorbent i la segona com a societat absorbida. L'entitat presidida per José Ignacio Goirgolzarri ha valorat en 825 milions a BMN. Una vegada que la fusió sigui real, què passarà amb els clients?

Amb motiu de la fusió de Bankia i BMN, el web de l'Ahorro, Kelisto.es, ha analitzat quines seran les conseqüències pràctiques que aquesta operació tindrà per als petits estalviadors: és a dir, per a tots aquells consumidors que tinguessin, per exemple, la seva nòmina domiciliada a BMN o alguns estalvis en un dipòsit a termini fix.

1. Canvis en el número de compte: una de les conseqüències de l'absorció de BMN per part de Bankia és el canvi del nombre que identifica qualsevol compte bancari anomenat IBAN. Aquesta modificació permetrà la integració en els sistemes de Bankia i tan sols constitueix una gestió administrativa que haurà de ser comunicada a cada usuari sense que impliqui cap cost.

En principi, Bankia s'hauria d’encarregar de reconduir a aquest nou número de compte tots els pagaments i rebuts domiciliats que tingués el client. No obstant això, és recomanable controlar que el canvi s'ha realitzat adequadament i facilitar l'IBAN a possibles clients o proveïdors perquè no es produeixi cap problema en el pagament de factures.

2. Tancament d'oficines: Bankia no s'ha pronunciat encara sobre això. No obstant això, la integració podria suposar el tancament de part de les oficines de BMN, sobretot en les zones en les quals l'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri té més pes. En el cas que un client es veiés afectat pel tancament d'una sucursal, Bankia hauria de realitzar totes les gestions que això comporti i informar a l'usuari quin serà la seva nova oficina de referència.

3. Canvi en les condicions dels productes: la integració de BMN a Bankia podria portar amb si la desaparició d'alguns productes d'estalvi o canvis en algunes de les seves condicions. Ara bé, la forma d'efectuar aquests canvis i la manera de comunicar-ho als clients depèn del tipus de producte de què es tracti, atès que la normativa regula de manera diferent el procediment per productes amb contracte indefinit i per aquells que tenen "data de caducitat".

4. Protecció dels estalvis: el Fons de Garantia de Dipòsits ofereix un suport de fins a 100.000 euros per entitat i per titular per a tots aquells consumidors que mantinguin els seus diners en comptes o dipòsits a termini fix. Per tant, fins ara, si un consumidor tenia part dels seus estalvis a BMN i una altra part a Bankia, comptava amb una doble protecció: 200.000 euros de suport.

Amb la fusió de tots dos bancs, la cosa canvia: en passar a convertir-se en un únic banc, la protecció es redueix a 100.000 euros, cosa que s'ha de tenir en compte per aquells estalviadors que mantinguin un saldo superior a l'entitat.

5. Què passa amb les hipoteques i préstecs? Per als clients amb un préstec o una hipoteca pendent, l'absorció de BMN no suposa cap problema. Simplement hauran de seguir abonant el seu deute tot i que, a partir d'ara, es la pagaran a Bankia.

6. Què comptes i productes d'estalvi pot oferir Bankia? En cas que Bankia decideixi oferir noves condicions als clients amb comptes, les principals alternatives serien Compte ON (compte corrent) i el pla "Per ser tu" per a clients amb nòmina, dues ofertes i un punt política de comissions.

Últimas noticias